Trikkeligaen

Jonsson om ferskt bud på VIF-stjernen: – Ikke i nærheten

Galatasaray vil ha Osame Sahraoui, men tyrkerne har ikke lagt nok penger på bordet til å friste Vålerenga – i hvert fall ikke foreløpig.

Saken er oppdatert

VALLE (Dagsavisen): Tidligere i sommer omtalte Dagsavisen at Vålerenga avslo Sahraoui-bud fra nederlandske Cambuur. TV 2 erfarte tirsdag at den tyrkiske storklubben Galatasaray hadde lagt inn bud med totalramme på litt over 20 millioner kroner for den formsterke Vålerenga-juvelen. Det bekrefter svensken overfor Dagsavisen onsdag.

– Ja, vi har fått bud på Osame. Men totalen er ikke i nærheten, sier VIF-sportssjef Joacim Jonsson.

Osame Sahraoui herjet til tider for Vålerenga mot Lillestrøm søndag. Foto: Annika Byrde / NTB

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sahraoui ikke på trening

Svensken kan ikke garantere at kantspilleren blir på Valle, men:

– Vinduet i Tyrkia stenger i morgen. Utgangspunktet er at han blir. Vi vil gjerne ha ham her. Spiller Osame som han gjorde søndag, vil det hagle med klubber og valgmuligheter etter hvert. Nå er det bare det tyrkiske vinduet som er åpent. Valgmulighetene hans kommer til å være uendelige etter hvert, sier Jonsson, som svarer «aner ikke» på om tyrkerne vil fortsette å prøve fram til vinduet stenger torsdag.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo sier til Dagsavisen at han ikke tror Sahraoui blir solgt før vinduet stenger. Han legger dog til at det er synd at overgangsvinduene ikke stenger samtidig. Selges 21-åringen nå, kan VIF nemlig ikke hente inn en erstatter.

Sahraoui-agent Mohammed Fellah har ikke besvart Dagsavisens henvendelse. Sahraoui var ikke på onsdagens trening – VIF opplyser at dette skyldes at han er syk.

Les alt om Vålerenga her!

Emilsen-status

Tirsdag skrev Dagsavisen om interessen rundt Sahraouis lagkamerat Mathias Emilsen. Dag-Eilev Fagermo og Joacim Jonsson er begge klare på at midtbanemannen blir på Valle.

– Vi har fått forespørsler fra Kongsvinger og Start, men det er uaktuelt. Vi har både A-laget og andrelaget å ta vare på. Vi får skader og gule kort, vi også. Og vi har store ambisjoner både i Eliteserien og i 2. divisjon, sier trener Fagermo.

– Aller helst vil vi at Mathias skal lykkes her. Spiller han seg ikke inn her, må vi se på noe videre. Men tanken er jo at han skal lykkes her. Så er det ikke slik at alle talentene våre kommer til å slå gjennom, men Mathias har egenskaper til å gjøre det, sier Jonsson.

Mathias Emilsen på onsdagens Vålerenga-trening.

Mer fra Dagsavisen