Verden

Engelsk politi involvert i sakte-jakt på kanalbåt: – Toppfart var cirka 6 kilometer i timen

– Jeg har ventet på dette i 15 år, sier en politibetjent om hendelsen.

Det var onsdag at engelske politibetjenter fulgte en kanalbåt opp kanalnettverket Grand Union i byen Leicester i England. Om bord i båten befant det seg en etterlyst mann.

– Vi jaget han nærmere 13 kilometer opp kanalen til sluse nummer 37. Der hadde noen kollegaer gjemt seg i buskene, og ventet til han var ute av båten, før de pågrep ham, skriver en betjent i kommentarfeltet på Twitter-kontoen til lokalpolitiet.

– Kom igjen, vi vil ha detaljer! Toppfart, full? Væpnet?, spør en leser.

– Toppfart på båten var cirka 6 kilometer i timen, toppfart på sykkelen min er rundt 20 (jeg punkterte på slutten). Jeg var ikke full, og det var ikke han heller, svarer politibetjenten spøkefullt.

Rett i arresten

Mannen ble tiltalt for vold og brudd på besøksforbud, og fremstilt for dommer dagen etter. Leicestershire-politiet er tydelig fornøyde med arrestasjonen.

– Jeg har ventet i 15 år på å kunne stryke dette av fra ønskelista, sier en politibetjent om hendelsen.

Dagsavisen har tatt kontakt med det lokale politiet i Leicester for å høre om de har flere detaljer rundt båtjakten.

– Jeg var ikke klar over den nyheten selv. Men det er en usedvanlig hendelse, spesielt med tanke på at vi er et innlandsfylke! opplyser en ansatt hos det lokale politiet til Dagsavisen.

Leicester ligger i East Midlands-området i England, og er en administrasjonsby i grevskapet Leicestershire. I folketellingen i 2011 var befolkningen på cirka 330.000 innbyggere, noe som gjør den til den mest folkerike i regionen.

Kjørte en narrowboat

Kanalene i Storbritannia har siden romersk tid vært en viktig transportåre. De første ble opprettet som vanningsanlegg, men romerne så raskt nytten av å bruke dem til transport, og anla flere kanaler som forbandt elver med hverandre, slik at man kunne bruke vannveier til mange steder i innlandet, ifølge Wikipedia.

Grand Union-kanalen der båtjakten foregikk, er forbundet med elva Themsen via et avansert nettverk kanaler og sluser, og er en av flere kanaler som har vært holdt åpen siden utbyggingen på 1800-tallet. I det 20. århundre kanalene vært populære feriesteder og flere gamle kanaler er restaurert, og nedlagte deler har blitt gjenåpnet. Det er dermed mulig å krysse store deler av Storbritannia med kanalbåter, husbåter og spesielle, smale båter som kan leies. Det var en slik båt, en såkalt narrowboat, den mistenkte kjørte.