Innenriks

Mindreårig siktet etter knivran av 14-åring – har vært i samtale med politiet

Politiet har siktet en mindreårig gutt og mistenker flere personer etter at 14 år gammel gutt lørdag kveld ble ranet på et tog på vei fra Oslo til Ski.

Politiet opplyser til NTB at det skal stå fysisk bra til med det unge ransofferet.

– Gjerningspersonene er beskrevet som seks unge gutter. Disse guttene skal ha gått av toget på Greverud stasjon, opplyser Øst politidistrikt.

Operasjonsleder Lisbeth Mjøsund opplyste lørdag kveld at en mindreårig gutt, som angivelig var en av de seks som var med i ranet, var siktet i saken.

– Vi jobber videre med å kartlegge saken, vi har ikke vært i kontakt med noen av de andre mistenkte enda, sier Mjøsund til NTB.

Søndag formiddag opplyser politiadvokat Espen Jamissen til NTB at saken etterforskes videre, og at politiet vil gjennomgå videomateriale og gjennomføre avhør av fornærmede.

– Vi har hatt en mistenkt under strafferettslig alder til samtale sammen med verge, og vi vil fortsette med formelt avhør i morgen, opplyser Jamissen.

Greverud stasjon i Nordre Follo ligger på Østfoldbanen mellom Oslo og Ski. Det 14 år gamle ransofferet ble truet med kniv og fraranet en personlig eiendel.

Les også: Dagsavisen avslører: Videoene avslører at demente Liv ikke fikk medisin og bleier - ansatte spiste maten hennes

Les også: Han er soleklar favoritt til å ta over etter Støre (+)

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Mer fra Dagsavisen