Innenriks

Kanonmåling for Høyre

I en ny partimåling for april får Høyre en oppslutning på hele 30,5 prosent. Det er en oppgang på 5,6 prosentpoeng fra mars.

– Det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet av disse tallene. Jeg synes det er veldig hyggelig at folk ønsker seg en ny regjering som tar ansvar for en bedre framtid, sier Høyre-leder Erna Solberg til Altinget.

I den samme målingen, som er gjennomført av Opinion på oppdrag fra Altinget og ABC Nyheter, holder Arbeiderpartiets oppslutning seg stabilt lav på 19 prosent.

Valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger mener det er oppsiktsvekkende at Høyre gjør det såpass godt i denne målingen.

– Når vi ser på denne og alle andre målinger i april, er spriket i målingene av Høyre svært stort. Det er fem prosentpoeng mellom de laveste og høyeste målingene, sier Tuastad til ABC Nyheter.

Senterpartiet lander på 5,3 prosent – en knapp nedgang på 0,1 prosentpoeng fra marsmålingen.

Til tross for en nedgang på 1,1 prosentpoeng fra mars, ligger Fremskrittspartiets oppslutning høyt på 15,3 prosent.

De øvrige partiene fordeler seg slik (med endring fra mars i parentes): SV 9,4 (-1,5), Rødt 4,2 (-1,6), MDG 3,4 (-1,5), Venstre 5,2 (-0,6), KrF 3,3 (+0,7), INP 2,7 (+1,3), Andre 1,7 (-1,4).

1001 personer er intervjuet i undersøkelsen mellom 2. og 5. april. Målingen har en feilmargin på mellom 1,0 og 3,4 prosentpoeng, og det er de største partiene som har de største feilmarginene.

Les også: Her er AFP-grepene som kan sikre pensjonen din

Les også: Disse typene møter du på Tinder

Les også: Derfor flykter velgerne fra arbeiderpartiene (+)

Mer fra Dagsavisen