Innenriks

Rødt-kollega har fortsatt tillit til Moxnes etter solbrilletyveriet

Partikollega og stortingsrepresentant Sofie Marhaug (R) har fortsatt tillit til Rødts Bjørnar Moxnes etter solbrilletyveriet på Gardermoen. Det samme har andre sentrale profiler i partiet.

Det skriver Marhaug selv på Facebook.

– Alle kan gjøre feil, også partiledere. Bør det få politiske konsekvenser, spør stortingsrepresentanten og fortsetter:

– Jeg mener ikke det. Ikke fordi det var greit å ta de brillene. Det var det helt åpenbart ikke. En så meningsløs og idiotisk handling er det ingen vits å forsvare. Den er bare dum.

Politiadvokat Ole-Martin Gurandsrud sier Moxnes «har handlet med den nødvendige grad av viten». Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Det var NRK som først omtalte uttalelsen til Marhaug.

Moxnes: – Flaut

Fredag ble det kjent at Moxnes fikk et forenklet forelegg på 3000 kroner for å ha stjålet et par solbriller på Oslo lufthavn Gardermoen.

– Det er helt riktig at jeg tok med meg et par solbriller ut av en butikk på Gardermoen uten å ha betalt. Det var ikke hensikten og er jo veldig flaut, sa Moxnes til Romerikes Blad.

Rødts partisekretær Reidar Strisland har også kommentert saken på Facebook.

«Bjørnar Moxnes gjorde en stor og pinlig feil når han tok med seg solbrillene og tok av lappen på Gardermoen. Men det var også en svært menneskelig feil, og den hadde heldigvis ikke konsekvenser for andre enn han selv. Jeg måtte ha en pute tilgjengelig da jeg leste statusen hans i går kveld. Men jeg er glad han nå har fortalt hele historien, og det er bra han har gjort opp for seg», skriver Strisland i sitt innlegg.

###

Rødts nestleder kommenterte

Strisland skriver videre at det må være rom for menneskelige feil.

«Dette er først og fremst veldig pinlig for han selv. Jeg kjenner Bjørnar som en med solid dømmekraft i jobben sin. Som har stått på for å stoppe politikerprivilegier og som har betalt inn hundretusener av partiskatt til partiet med glede. Som er lojal mot vedtak i partiet, og som står i politiske stormer. Som en som har betydd mye for veldig mange. Nå har heldigvis Bjørnar ryddet opp, og jeg er klar for å se framover .Nå skal vi inn i en viktig valgkamp, der Rødt skal fortsette kampen mot Forskjells-Norge og sikre røde flertall som motorer for forandring fra nord til sør. Det skal vi gjøre med Bjørnar Moxnes i spissen. Om det ikke var klart nok: Bjørnar Moxnes har min fulle tillit som partileder».

Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen skrev fredag følgende i en SMS til Dagsavisen om Moxnes-tyveriet:

– Dette er selvfølgelig veldig flaut for Bjørnar. Det er først og fremst en privatsak, og han har ryddet opp etter seg etter beste evne. Jeg stoler på det han sier og har selvfølgelig full tillit til ham som leder.

Kristjansson: – Moxnes har fått sin straff

Også Mimir Kristjansson skrev et Facebook-innlegg om tyveriet. Han kaller hendelsen en av de mest bisarre politiske skandalene de siste årene, og sier tyveriet er både flaut og utrolig dumt.

– Det er også ulovlig. Heldigvis har han blitt oppdaget og fått sin straff slik som alle andre. Den boten må han selvfølgelig også betale som alle andre. Det skulle bare mangle, skriver han videre.

Kristjansson har likevel tillit til partilederen.

– Alle kan gjøre feil, også alvorlige feil. Men denne saken er først og fremst mellom Bjørnar og politiet, ikke Bjørnar og partiet. Innsatsen han har gjort for Rødt i en årrekke forsvinner ikke på grunn av en times dumskap på Gardermoen, skriver han.

Mer fra Dagsavisen