Innenriks

Dobbelt­draps­dømt (20) døde i fengsel i Mandal

En dobbeltdrapsdømt 20-åring ble 11. september funnet død i Mandal fengsel. Han sonet en dom på elleve års fengsel for dobbeltdrapet i Kristiansand i 2016.

Agder politidistrikt har opprettet en undersøkelsessak etter dødsfallet av en dobbeltdrapsdømt den 11. september. Ingen er mistenkt eller siktet for noe straffbart. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet har opprettet en undersøkelsessak etter dødsfallet. De opplyser at ingen er mistenkt eller siktet for noe straffbart, skriver Fædrelandsvennen.

– Politiet vil gjennom undersøkelsessaken avklare omstendighetene rundt dødsfallet, herunder om det kan ha skjedd noe straffbart, sier politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt til avisen.

Han ønsker ikke å si noe om dødsårsaken.

Avdøde var under soning for knivdrapene på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) i desember 2016. Han tilsto drapene i avhør.

Fengselsleder Frank Tveiten Johansen har opplyst at den innsatte ble funnet død ved utlåsing.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi alltid går gjennom rutinene våre etter alvorlige hendelser. Alle våre systemer og rutiner er bygd opp rundt å forhindre at slike triste hendelser skal skje, sier Johansen.

Det var om ettermiddagen mandag 5. desember 2016 at Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan ble knivstukket i skolegården til barneskolen Wilds Minne i Kristiansand. Begge døde av skadene på sykehuset. Den 7. desember opplyste politiet at en 15 år gammel gutt hadde tilstått dobbeltdrapet.

I 2017 ble han i Agder lagmannsrett dømt til elleve års fengsel. Han ble også dømt til å betale 1,5 millioner kroner i erstatning til de etterlatte.