Nyheter

– Jeg er flau, sint og rasende

Rødt-politiker Mimir Kristjánsson reagerer sterkt på uttalelsene til Rød Ungdom-leder Amrit Kaur på TikTok.

Fredag la Rød Ungdom-leder Amrit Kaur en video på TikTok der hun blant annet beskyldte flere profilerte politikere, inkludert statsminister Jonas Gahr Støre for å være terrorister.

– Terrorister heter ikke Ahmed eller Mohammed. Terrorister de bruker dress og slips. Terrorister heter Netanyahu, Biden, Stoltenberg, Støre og Tangen, sa Kaur i videoen.

Amrit Kaur fra TikTok-videoen der hun beskyldte Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg gg Nicolai Tangen for å være terrorister.

Dette har fått det til å koke over for Mímir Kristjánsson:

«Lederen i Arbeiderpartiet er ikke en terrorist. Det er heller ikke Nicolai Tangen og Jens Stoltenberg. Å sammenligne Støre med Netanyahu er håpløst. Å sette Støre på en terrorliste samtidig som du nekter for at Hamas har drevet terror er enda verre.

Jeg har mange venner i AUF og Arbeiderpartiet. Jeg er stolt over at Rødt ledet an i å kaste Sylvi Listhaug fordi hun beskylder dem for å være terrorister. Nå er jeg flau og sint – faktisk vil jeg si at jeg er rasende – fordi lederen i Rød Ungdom går i Listhaugs fotspor», skriver Kristjánsson på sin Facebook-side.

Etter langvarig press gikk Sylvi Listhaug av som justisminister i 2018 etter et Facebook-innlegg der hun hevdet at Ap er mer opptatt av terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Les også: Skrev bok om livet som fattig: – Ordskiftet om fattigdom kan være vanvittig krevende å stå i

– Absurd

Også Kristjánssons partikollega på Stortinget, Sofie Marhaug, ga uttrykk i sosiale medier for at Rød Ungdom-lederen bommer stygt med sitt utspill. Lørdag formiddag oppdaterte hun profilen sin på Facebook med «22. juli – Vi glemmer aldri».

– Jonas Gahr Støre er ingen terrorist. Arbeiderpartiet er ikke et terrorparti. Vi skal være stolte av at regjeringen tross alt har kritisert Israel, selv om regjeringen kan og bør gjøre mer, skriver Marhaug.

Sofie Marhaug (Rødt).

– Det er absurd å skulle skrive noe sånt som jeg gjør nå, men det må tydeligvis understrekes, legger hun til.

Les også: Slår alarm om grov kriminalitet i arbeidslivet: – Alt handler om profitt

Står for terrorstemplingen av Stoltenberg og Tangen

Til Nettavisen, som omtalte TikTok-videoen først, sa Kaur fredag kveld at hun trekker terrorist-uttalelsen når det gjelder statsminister Jonas Gahr Støre.

– Jeg trekker den uttalelsen om at Støre er en terrorist. Jeg hadde nettopp kommet ut fra glattcelle og hadde nok et litt høyt energinivå. Poenget mitt var ikke å definere Støre som terrorist men å poengtere at Norge ikke har tatt god nok avstand fra folkemordet i Palestina, og også vært delaktig i folkemordet på det palestinske folk, sier Kaur til Nettavisen.

Hun beholder terrorstempelet på Jens Stoltenberg, Nicolai Tangen og Benjamin Netanyahu.

Les også: Tidligere RU-leder melder seg ut etter ny leders terror-uttalelser

Les også: Støtter ny RU-leder: – Mye urettferdig hets, rasisme og latterliggjøring

Les også: Rita og Morten mister tre millioner i pensjon: – Det er så bittert

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen