Nyheter

Navalnyjs egen advarsel: – Ikke gi opp

Dette var Navalnyjs budskap til russerne i en video publisert av Nexta, der han manet folk til hva de må gjøre dersom han skulle bli drept.

– Jeg har noe som egentlig er veldig opplagt å fortelle: Dere får ikke lov til å gi opp. Hvis de bestemmer seg for å drepe meg, betyr det kun at vi er ufattelig sterke, sa den russiske opposisjonspolitikeren i en video som ble publisert på nyhetstjenesten Nexta.

Videoen er et utdrag fra dokumentarfilmen «Navalny» fra 2022 av Daniel Roher.

Han fortsatte:

– Vi trenger å bruke den styrken til ikke å gi opp, og til å minne oss på at vi har en enorm styrke som blir undertrykket av en gruppe med bad guys. Vi skjønner ikke hvor sterke vi faktisk er. Og det eneste onde makter trenger for å seire er at gode krefter ikke gjør noe. Så ikke vær passive.

Russiske fengselsmyndigheter meldte tidligere fredag at Navalnyj hadde dødd plutselig i en straffekoloni i Jamal-Nenets, langt nord i det sentrale Russland.

Les også: Navalnyjs team mener han «høyst sannsynlig» ble dreptMer fra Dagsavisen