Nyheter

– Det er lett å spille nervøs når du har ti pistoler i trynet

Jeg skal være gangster, tenkte Filip Bargee Ramberg (20) før «FLUS» audition. Det gikk ikke så bra.

Hvem: Filip Bargee Ramberg (20)

Hva: Skuespiller

Hvorfor: Hovedrolleinnehaver i NRK-serien «Flus»

Hei Filip! Gangster-komedie med stjerner som Herman Flesvig og Chirag Rashmikant Patel – hvordan fikk du den?

– Jeg gjorde ikke det! Først fikk jeg et nei. Jeg hadde bare lest ordet «gangster», så jeg kom på audition og prøvde å være skikkelig kul. Men karakteren min «Bæbs» er ikke sånn, han er mer en surrete godgutt. Litt mer lik meg selv! Så jeg hørte aldri noe mer.

Oi! Hva gjorde du da?

– Jeg leste manus på nytt og skjønte at jeg hadde gjort en tabbe. Så noen måneder senere, da jeg hørte de fremdeles ikke hadde funnet ut av hvem som skulle spille «Bæbs», så ringte jeg og spurte om en ny sjanse.

Ah, så kult. Og da «naila» du det?

– Ha ha, ja. Når jeg gikk ut av rommet, hørte jeg de rope: «Vi har han, vi har han».

Flus

FLUS handler jo om gjengkriminalitet i Oslo for tjue år siden. Har du lært noen triks?

– Ha ha. Ja, jeg lærte litt om å miste penger som ikke er dine. Jeg har også skjønt at det var et annet, mer «flashy» kriminelt miljø på den tiden. Hvis du er kriminell nå, så holder du det «lowkey». Før var det om å gjøre å kjøre kulest bil og få oppmerksomhet. Det var en måte å være kjendis på.

Jeg har alltid lurt på om det kan være ekte skummelt å få en liksom-pistol i fjeset?

– Nja. Det er lett å spille nervøs når du har ti pistoler i trynet. Men ordentlig redd var jeg ikke.

Flus

Hva har vært det mest utfordrende?

– Jeg slet når jeg måtte improvisere. De andre kunne slenge ut noe som ikke sto i manus. Da ble jeg litt satt ut, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Så regi sendte meg på impro-kurs på Tøyen! Først var det litt kjipt å bli sendt til masse folk jeg ikke kjenner. Det var en gang det ble avlyst, og da var jeg lykkelig og smilte hele dagen på sett. Da ble Mikael og Yosef irriterte (Regi Mikael Samuelsen og Yosef Woldemariam, red.anm.). De sa de at jeg måtte holde improvisert show for alle sammen. Men jeg slapp unna billig til slutt. Og endte opp med å kose meg på kurs.

Flaks. Er det noe tematikk i serien du kjenner deg igjen i?

– Jeg kjenner meg igjen i «Bæbs» fordi han forsover seg og er for seint ute. Også vet jeg hvordan det er å rote seg borti noe. Det stresset man får da, det kjenner jeg til. Jeg har tenkt: Shit, her burde jeg ikke vært.

Når har du rota deg bort i noe?

– Ha ha. Kanskje hvis jeg plutselig har hengt med en kompis og endt med noen folk jeg ikke burde henge med.

flus

Det er ganske fete klær i serien. Hva kler man seg i for å være kul i dag?

– Mye av det samme, faktisk! Det er på vei tilbake med baggy bukser, vintage-klær. Jeg følte meg skikkelig kul på sett. Også likte jeg buffalo-skoene, jeg digger svære, tunge sko. Mote går jo i en sirkel, og den tida er tilbake. Og brillene til Chirag, de er helt sjuke!

EEEEENIG. Hvordan har det vært å spille med navn som Chirag, Arif og Herman?

– Utrolig gøy. Det er folk jeg har sett opp til siden jeg var «kid». Jeg sang Karpe på «Singstar» da jeg var liten, liksom, så det er surrealistisk. Men de er utrolig flinke og fine mennesker. Nå føler jeg at jeg kan si at jeg kjenner de litt.

flus

Hvem var din barndomshelt?

– Didier Drogba. Drømmen var å bli fotballspiller, men så begynte jeg på videregående på musikklinja, begynte å skate og ble slapp på oppmøte. Så laget ville ikke ha meg, men det er like greit nå.

Er det noe du angrer på?

– Ja! At jeg ikke turte å søke som revyskuespiller på videregående. Det var drømmen, men jeg turte ikke. Jeg var så redd for å dra på audition.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Min favorittartist, kanskje, Daniel Caesar. Men han snakker engelsk da, og jeg er ganske dårlig i engelsk. Så jeg tror ikke den samtalen hadde blitt så bra.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen




Mer fra Dagsavisen