Tror utbruddet i Moss har stanset opp

Nå har det ikke blitt registrert noen nye smittetilfeller som kan knyttes til smitteklyngene på over en uke. – Et veldig godt tegn, sier kommuneoverlegen.

Det siste døgnet har det blitt registrert ett nytt tilfelle av koronavirus i Moss. Vedkommende er nærkontakt til en smittet person i en annen kommune.

Den forrige positive prøven før dette ble registrert 5. august. Smittekilden til denne personen er fortsatt ukjent, men den kan ikke knyttes til noen av de fire, kjente smitteklyngene i Moss, ei heller utbruddet i Indre Østfold.

LES OGSÅ: Har fått smitte fra «grønt» land i Våler

– Et veldig godt tegn

Det betyr at det nå har gått over en uke siden det ble registrert noen nye smittetilfeller som kan knyttes til en av smitteklyngene i Moss.

– Det er et veldig godt tegn og gir meg optimisme. Det ser ut som at smittespredning fra disse klyngene er stanset, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus, som legger til at de ikke senker garden av den grunn.

– Det som er vanskelig med denne sykdommen, er at folk kan gå uten symptomer en god stund. Derfor kan vi ikke være helt sikre, sier han.

LES OGSÅ: Dette er de fire klyngene med smittetilfeller i Moss (+)

Sju dødsfall i Moss

Totalt gjennom pandemien har 135 personer bosatt i Moss testet positivt for covid-19, ifølge kommunens oversikt.

Av disse har sju dødd, deriblant fem beboere på Orkerød sykehjem og én beboer på Rosnes omsorgsboliger. Den siste avdøde personen var en mann i begynnelsen av 60-årene. Han var ikke beboer i en kommunal omsorgsbolig, men var i risikogruppen for alvorlig koronavirussykdom.

Her kan du se utviklingen av smittetilfeller i Moss gjennom hele pandemien:

LES OGSÅ: Dette betyr utbruddet i Moss for kommuneøkonomien (+)