Nyheter

Ber gjester ved Øre Villa Kro teste seg

En person tilknyttet utestedet har fått påvist covid-19. Nå ber kommuneoverlegen alle som var tilstede der på to konkrete datoer å teste seg, dersom de får symptomer.

Det gjelder fredag 30. oktober og lørdag 31. oktober.

Kommunen ber også alle som var der de dagene om å være spesielt oppmerksomme på om de utvikler symptomer på korona.

Ingen av gjestene er satt i karantene, men kommuneoverlegen ønsker at alle gjestene lar seg teste og holder seg hjemme ved symptomer. Ifølge kommunen vil Øre Villa Kro gi informasjon om dette til gjestene som har vært tilstede de aktuelle dagene.

Åtte nye smittetilfeller

Totalt har det blitt påvist åtte nye smittetilfeller i Moss fra onsdag til torsdag. Det er blant det høyeste på ett døgn gjennom hele pandemien.

Syv av de smittede er voksne og én er under 18 år. Så langt har smitteoppsporingen avdekket at for tre av de nye smittetilfellene er smittekilden nærkontakt, for én av dem kan smittekilden knyttes til utenlandsreise og for de resterende fire er smittekilden ukjent.

– Vi ser nå at for flere av smittetilfellene den siste tiden, klarer vi ikke å finne smittekilden. Finner vi ikke smittekilden, klarer vi i mindre grad å begrense smitte. Det bekymrer meg, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

LES OGSÅ: Dette er de nye koronatiltakene fra regjeringen

Klassetrinn på Melløs skole i karantene

Den ene personen under 18 år er elev ved Melløs skole. Kommuneoverlegen besluttet onsdag at hele 6. trinn ved skolen skal i karantene til og med mandag 9. november. Totalt er det 53 elever og 6 ansatte som er definert som nærkontakter. Elever og berørte lærere vil få tilbud om testing.

– Med det smittebildet vi har både regionalt og lokalt her i Moss, må vi begrense den kontakten vi har med andre til et minimum, og stå sammen for å stoppe en enda større spredning av koronasmitte i Moss, sier Krogshus.

LES OGSÅ: Stengte barnehage i Moss etter flere nye smittetilfeller