Koronautbrudd i Indre Østfold

Til sammen 13 personer fra Indre Østfold er bekreftet smittet med koronavirus de siste to dagene. Flere smittede skal ha vært på utesteder i Askim.

Kommunelegen i Indre Østfold bekrefter overfor Dagbladet torsdag at seks personer er smittet.

– Arbeidet med å finne ut hva som har skjedd med de seks nye, starter nå. Foreløpig vet jeg ikke annet enn at alle er bosatt her i kommunen. Jeg har ikke fått noen informasjon om hvor de har vært eller hva som kan være kilden, sier smittevernlege Jan Børre Johansen til avisa.

Onsdag meldte kommunen om sju nye smittede.

LES OGSÅ: Moss og Fredrikstad har like mange smittede

Var på utesteder

Smittede personer har blant annet opphold seg på Corner Pub, Snackbaren 1985 og Mines helga 31. juli til 2. august, skriver kommunen på sine nettsider.

«Var du til stede på noen av disse stedene på de oppgitte tidspunktene, ber vi deg om å teste deg», skriver kommunen, som opplyser at det er økt testkapasitet og bemanning av koronatelefonen.

Tilhører ikke samme krets

– De smittede er ikke samme omgangskrets og har blitt smittet uavhengig av hverandre. Vi vet fortsatt ikke hvor smitten kommer ifra, sier informasjonssjef Mimi Kopperud Slevigen til NRK.

– Det man ser tendensen til nå, og som gjør smittesporingen så vanskelig, er at folk nå kommer tilbake fra ferie og omgås flere mennesker igjen, sier hun.

Testet negativt

Servitørene som jobbet ved Snackbaren 1985, har testet negativt for korona, opplyser styreleder Fener Mahammed til Smaalenenes Avis (krever innlogging).

Ifølge avisen har kommunen ikke lyktes i å komme i kontakt med ett av utestedene.

Kommunen jobber videre med smittesporing.

(©NTB)