Kultur

Kevin Bacon trives som bad cop

I «City On A Hill» spiller Kevin Bacon en korrumpert, kokainsniffende Boston-politi i stadig kamp med omgivelsene. Scenene baserer seg på virkelige hendelser fra 1990-tallet – og er ofte ganske voldsomme og rå.

Kevin Bacon ser vi her i rollen som politimannen Jack i "City On A Hill" en serie som har handlingen satt til 1990-tallets Boston. Foto: Claire Folger

Også i seriens andre sesong, som er i gang på HBO Nordic, er det åpenbart at Kevin Bacon (62) har funnet stilen og trives med rollen. Men at det er ekstra kult å spille en karakter med sine skyggesider, se det er ikke noe skuespilleren uten videre vil gå med på.

– Mange sier det, men jeg vet ikke. Jo da, det er kult, men jeg trives også godt med å spille personer med integritet, sier han til TT i et Zoom-intervju.

Den korrupte politimannen han spiller, Jack, viser seg å ha en mørk forhistorie som i andre sesong rulles opp – litt etter litt. Det som gjør ham interessant å spille er ikke minst kompleksiteten hva gjelder bakgrunn og personlighet. Men også at han er så verbalt uforutsigbar, forteller Bacon.

– Han snakker mye skit, nesten alt han sier kan man vel sette spørsmålstegn ved når det gjelder sannhetsgehalt. Han kommer rett fra gata, som man sier, han har kjempet seg opp samtidig som han er svært intelligent og belest. Det skyggefylte er en viktig del av hvem han er.

Burde blitt bedre

Selv om alle karakterene i serien er fiktive, er «City On A Hill» basert på virkelige hendelser i Boston på 1990-tallet. Serien bruker, ifølge Bacon, å tiltrekke seg TV-seere som har sansen for Martin Scorseses og Sidney Lumets filmer – Samt TV-serier som «The Wire».

– Jeg vet ikke hvordan virkeligheten ser ut i Boston i dag, men vi kan jo konstatere at ikke så mye har skjedd når det gjelder institusjonalisert rasisme i landet. Dette burde være en serie som får oss til å konstatere at «nå er ting blitt så mye bedre». Men det kan vi vel dessverre ikke si, fastslår Bacon.

Komisk skrekk

I løpet av årene har Kevin Bacon figurert i en rekke filmer som har fått mye oppmerksomhet, så som «Footloose», «Apollo 13», «Frost / Nixon» og «X-Men: First Class». Han gjorde seg også gjeldende i humorskrekkfilmen «Marksommer» fra 1990 – som i dag regnes som noe av en kultfilm.

I den spilte Kevin Bacon den nokså fallerte cowboyen Val, og er det en rollefigur, ved siden av Jack i «City On The Hill», skuespilleren kunne tenke seg å gjenta, så er det nettopp Val.

– Jeg håper vi kan lage en TV-serie basert på «Marksommer». VI laget et prøveavsnitt, men det falt ikke TV-selskapet for. Jeg kan ikke forstå hvorfor, det var bra! (NTB)