Annonse
Ordfører Tore O. Hansen (H) bekrefter mandag at han er medlem i den lukkede herreklubben St. Olavs Klub.

Ordfører Tore O. Hansen (H) bekrefter at han er medlem

Siden han ble anbefalt inn av Fredrik A. Haaning og et annet medlem i fjor høst har ordfører Tore O. Hansen vært medlem i St. Olavs Klub.

Annonse
Lokale nyheter

Det skriver Drammens Tidende mandag kveld.

I et innlegg postet på Dagsavisens debattflate Nye Meninger mandag ettermiddag skriver Jan M. Moberg rettet til Drammen Høyres leder Fredrik A. Haaning:

"Du kan sikkert bli en god ordfører. Men du må altså ikke se til meg for å orientere deg om hva som er rett og galt i det sammensuriet som nå pågår. Stak heller ut en vei du selv står for. En tydelig indre kraft – som kan inspirere oss andre – og bidra til å vise vei ut av det (jeg anser som) uføret vi nå står i.

Da tror jeg du vil ha enda større sjanse til å nå målet om å få bære ordførerkjedet."

Regner med å få mer tid

I samme innlegg skriver Moberg at han ikke har sett medlemslistene, men heller ikke sett Tore O. Hansen i lokalene til klubben.

"Det taler til hans integritet", skriver Moberg.

Overfor Drammens Tidende sier Opdal Hansen at han ikke har vært aktiv i klubben selv om han er tatt opp som medlem. Om hvorfor han da ser noen vits i å være medlem, svarer han:

- Fordi jeg ikke stiller til gjenvalg til bystyret, og regner med å få mer tid etter hvert.

- Er ombud for hele befolkningen

Varaordfører og gruppeleder for Arbeiderpartiet i Drammen, Eivind Knudsen, har ikke vært kjent med ordførerens medlemskap, og synes ikke det er en god nyhet.
- Jeg synes det er uheldig både at ordføreren og andre fremtredende politikere i Drammen er med i et lukket forum som dette. Når mange maktpersoner møtes, er det fare for at man legger premisser for hva som senere skal skje i samfunnslivet. Og jeg tror det er klokt for alle oss som utøver en offentlig ombudsrolle for hele befolkningen, at vi viser tydelig at vi er det for hele befolkningen - og ikke stiller spesielt opp for denne type lukkede forsamlinger, sier Knudsen.

Fredrik A. Haaning har lest innlegget, men ønsket ikke å kommentere det fordi han har sittet i møte hele ettermiddagen.

Dagsavisen Fremtiden har forsøkt å få ordføreren i tale siden kl. 13, men han har ikke besvart telefoner eller sms.

- Det er bare å ønske lykke til. Opdal Hansen er en bra mann. Kanskje han kan bidra til litt klokere beslutninger for klubben videre, sier Jan M. Moberg til Dagsavisen Fremtiden.

Saken er oppdatert.

Annonse