Nyheter

Fikk sandvolleyballbane av kommunen – nå forfaller den

Styret i Pettersløkka Borettslag mener at sandvolleyballbanen på Ulvekula nå stort sett fungerer som en kattedo, og har skrevet brev til kommunen i håp om å skifte den ut med en trampolinepark.

Etter at man brukte deler av grusbanen på Ulvekula til å opprette kunstgressbane og sandvolleyballbane for noen år tilbake, var det stor aktivitet på lekeplassen. Men gradvis har lekeplassen forfalt, og i et brev til kommunen beskriver nå styret i Pettersløkka Borettslag selve sandvolleyballbanen som en kattedo.

– For flere år siden ble anlegget på Ulvekula oppgradert med kunstgressbane og sandvolleyballbane, og for to år siden fikk vi en hinderløype. Dette var flotte tiltak, og både kunstgressbanen og hinderløypa er til glede for barn og unge i nærområdet hver dag. Sandvolleyballbanen derimot, ble kun brukt et par ganger helt i starten, skriver Trine Sordal Johansen på vegne av borettslaget til kommunen.

Les også: Har pusset opp uteområdet til sykehjemmet

– Fungerer mest som en stor kattedo

De siste årene har sandvolleyballbanen øverst på Hedenstad blitt mindre og mindre brukt.

– Sandvolleyballbanen har ikke hatt nett på flere år, men vi har ikke etterspurt dette da ingen har savnet det. Per i dag fungerer den mest som en stor kattedo, og det er ikke optimalt midt oppi en lekepark som ellers har blitt veldig flott de siste årene, skriver Sordal Johansen videre.

Nå ønsker borettslaget en dialog med kommunen om hvorvidt de kan bytte ut «kattedoen» med en trampolinepark.

– Både barn som bor i området, barn fra fire barnehager i nærheten, og elever fra Brandengen skole benytter området regelmessig. Det er kun den forfalte sandvolleyballbanen som ikke er til glede for oss, men heller til sjenanse, og derfor håper vi at den banen kunne blitt erstattet med for eksempel trampoliner, skriver Sordal Johansen.

Les også: Ble Leeds-fan gjennom tekst-tv

Vil ikke kritisere kommunen

Dagsavisen Fremtiden har vært i kontakt med styret i Pettersløkka Borettslag, som ikke ønsker å kommentere saken ut over det brevet de har sendt inn, men ønsker å presisere at brevet ikke er ment som en kritikk av kommunen.

– Vi setter stor pris på utbedringene som er utført de siste årene, og det er ikke kommunens skyld at kattene tisser der eller at de unge i området ikke har noe forhold til sandvolleyball. Kommunens intensjon var god, men den traff bare ikke i vårt område, skriver Sordal Johansen i en sms.

Parkforvalter Alf Robert Nyborg Håland i Drammen kommune synes det er trist at volleyballbanen ikke er i bruk, men håper at interessen og bruken vil ta seg opp igjen når banen blir utstyrt med nett igjen.

– For oss er dette første gang vi får melding om at banen mangler nett, og det er selvsagt veldig synd nå midt på sommeren. Jeg har sendt en forespørsel til drift om det mangler nett der oppe, og om vi kan få bestilt et nytt, som vi kan henge opp slik at parken gjen kan bli interessant for barn og ungdom, sier Håland til Dagsavisen Fremtiden.

Les også: Forandringshuset fikk millionbeløp til ekstra aktiviteter

Blir neppe trampolinepark med det første

Parkforvalteren sier at de har et inderlig ønske om at alle parkene i kommunen skal være attraktive å komme inn i, og at de ønsker å fylle parkene med innhold som nærområdet har behov for og ønsker å benytte seg av.

– Vi har et dypt ønske om at alle parkene våre skal brukes så mye som mulig, og når vi får innspill fra nærområdet om hva de ønsker tar vi det selvsagt med oss. Et ønske signert av et styre i et borettslag veier også ekstra tungt, siden vi da vet at det er mange brukere av parken som stiller seg bak det ønsket, forteller Håland.

Likevel kommer det neppe trampolinepark på Ulvekula med det aller første.

– Avdelingen har et begrenset budsjett med tanke på investeringer og rehabiliteringer av parkene. Vi som kommune kan heller ikke fra den ene dagen til den andre bytte ut en sandvolleyballbane med en trampolinepark. Lekeplassutstyr er også kostbart både i innkjøp og drift, så vi kommer i første omgang til å få orden på det som er der, slik at volleyballbanen igjen kan bli brukt, sier Håland.

Les også: Norgesferien stopper ikke nordmenn fra å dumpe dyrene sine

– Prioriterer ut fra der behovet er størst

Parkforvalteren sier at en eventuell trampolinepark, ikke nødvendigvis hadde trengt et politisk vedtak.

– Det kan bli tatt over det samlede investeringsbudsjettet til samferdsel, vei og park, men avdelingen har som sagt et begrenset budsjett. Derfor ses det på hva som finnes av tilbud i de ulike parkene og lekeplassene, og hva som mangler av tilbud, før eventuelle utbedringer vurderes ut fra en helhetlig plan for parkene og lekeplassene i kommunen. Prioriteringene blir så gjort ut fra hvor behovet er størst, forklarer Håland.

Han sier at det også er andre ting som tas med i betraktningen når de avgjør om de skal ruste opp, eller utvikle lekeplasser og parker i kommunen.

– Lekeplasser og parker blir også sett opp mot andre steder i nærområdet. Hvis det er et område med flere fotballbaner for eksempel, er det neppe det lekeplassen mangler. Akkurat her er det vel ingen sandvolleyballbaner i umiddelbar nærhet, så det å opprettholde et tilbud til bydelen vil også spille inn i en sånn vurdering, forteller Håland.

Les også: Plenen videreføres som sommerfestival: – Det blir litt sånn eksklusivt

Mer fra Dagsavisen