What does the frosk say?

KRAK? KRAK??? Er det DET en frosk sier, nå da?

 

 

Morgenbladet har i sommer underholdt enkelte av sine lesere med nysatsingen En frosk på Tinget. Konseptet? For å vise at de er unge og friske (og at de leser Dagsavisen), har avisen tilsynelatende sendt en frosk på Stortinget for å levere sitt helt spesielle «skråblikk». De aller, aller mest observante blant bladets lesere har muligens også oppdaget en viss likhet med en herværende spalte.

 

Undertegnede har vært dradd hit og dit. Skal man vise stor- og raushet overfor en litt hissig lillebror med svakt utviklet sans for det lettbeinte? Eller skal man bli rasende og skjelle ut idiotene for å ikke tørre å ta slagene rett fram? Hva er det de vil, egentlig? Hva er det de prøver å si? I blant tenker jeg det er deiligere med folk som blir litt forbanna når de blir fornærma. Som tør å si «Hei, du kan faktisk dra til helvete», i stedet for å si «Hehe, ja, artig, vi tåler dette».

 

Kanskje jeg bør ta en Rolness, og anklage dem for plagiat? «En * på Tinget» er MITT! Dere er knapt bedre enn han Butenschøn i Dagens Næringsliv! Vent, har ikke han jobba hos dere før, egentlig?

 

 
Foto: Tonya Wise/Invision/AP, NTB Scanpix

Eller kanskje bør jeg presentere bedre forslag? Kom igjen, liksom! Dere greier bedre enn dette! Lag en skikkelig parodi hvis dere først skal gå ned den veien! Drit meg ut for å skrive innholdsløst sludder! Vís hvordan jeg bare later som om jeg kommer helt utenfra mens jeg egentlig kommer fra akademikerfamilie i indre Oslo! Påpek hvordan bullshithistorier om talerstoler verken forandrer noe eller gir leserne noen som helst forståelse av norsk politikk. Og skrik det ut at den rørpostvideoen liksågodt kunne vært laget av Buzzit.no!

 

Neida. Vi får En frosk på Tinget. Ikke Et klask på Tinget. Eller i det minste Et magaplask på Tinget? En postmoderne tostruphjerne på Tinget? En asfaltert og passe blasert tosk på Tinget? En avdanka taper på Tinget? En mislykka raper på Tinget? En Tingeling? En IngenTing? En mislykka misunnelig mistilpassa misantrop full av dop på Tinget?

 

Neida.

 

Alt vi får er KRAK KRAK KRAK.

 

Selv har jeg vært i skauen denne sommeren. Jeg veit ikke akkurat hvor langt intelligensiaen på Oslo Vest har kommet med Froskeserien sin. Og jeg veit ikke så mye om frosker.

 

Men jeg veit hvordan frosker ser ut etter å ha blitt kjørt over av en lyseblå Fiat Panda på den svenske landeveien. Og jeg veit hvilken lyd de lager da.

 

Det er definitivt ikke KRAK. Det er mer SPLÆTT. Som en kjekk og utspekulert tredagersbarbert Morgenbladjournalist i møte med den harde virkeligheten.

 

Ikke ta det som en trussel, altså. Neida. Overhode ikke.

 

Men noen må gå. Det er det ikke tvil om.

 

--

PS: Nå hadde det vel vært fint med litt musikk? Jeg anbefaler denne. På det varmeste.