Nyheter

«Folk i Stjernen»: Bjørn Glosli

Klubbens og landslagets mangeårige materialforvalter ble i 2017 tildelt Isbjørnen av Norges Hockeyforbund for sin innsats for sporten.

Av: Geir Karlsen/Stjernen Hockey

Bjørn Glosli har vært materialforvalter for Stjernens a-lag i en årrekke. Han begynte sitt virke i ungdomsavdelingen til Fredrikstad Flyers, og ble etter hvert en del av støtteapparatet til Stjernen Hockey – noe han var i 11 år. I tillegg var han materialforvalter på landslaget i 18 år, hvorav ni av dem var med a-landslaget, men han deltok også rundt U18- og U20-landslagene. Han har deltatt i 9 VM, 2 OL, samt VM for U18 og U20.

Les også: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

Gloslis beste minne i Stjernen er fra 05/06-sesongen hvor man nådde semifinalen og hadde profiler som Ondrej Steiner og Niklas Rahm på laget.

Nå er Bjørn en frivillig som stiller opp på så mye dugnadsarbeid som han kan, og har også ansvaret for «Silly Games» - hvor bedrifter spiller hockey mot hverandre i Stjernehallen. Glosli organiserer, og sørger for å ha tilgjengelig utstyr.

Klubben har betydd veldig mye for Bjørn – Stjernen har vært en åpen og inkluderende klubb å være medlem av. Som for de fleste andre veteranene i klubben, så er det kameratskapet og livslange vennskap som henger høyest.

I sommerhalvåret er det kun speedway som gjelder for Glosli, selv har han kjørt i 20 år, men er nå mekaniker. I vinterhalvåret er det Stjernen som gjelder, og alt som hører med. Ellers bruker han tiden sin på familie og barnebarn – blant annet Robin Soudsky som spiller hockey for Lillehammer.

Bjørn ble i 2017 tildelt Isbjørnen fra Norges Ishockeyforbund for sin mangeårige innsats for norsk ishockey.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.

Flere «Folk i Stjernen»: