Nyheter

Varsleren Monica Bjørnvig snart tilbake på jobb

Kommunen har valgt å droppe ankesak mot Monica Bjørnvig (42). – Jeg spretter neppe sjampanjen. Den første dagen på jobb igjen vil i seg selv bli min feiring, sier hun.

Av Arne Børresen

Fredrikstad kommune kunngjorde torsdag at dommen fra tingretten av 29. oktober ikke vil bli anket.

LES OGSÅ: Varsleren Monica med knusende seier over kommunen (Demokraten+)

– Kan slå meg til ro

Som Demokraten flere ganger har omtalt, ble den 42 år gamle kokkelederen ved fritidsklubben på Østsiden oppsagt mot sin egen vilje sist vinter. Bjørnvig aksepterte ikke oppsigelsen og henvendte seg til Fagforbundet i Fredrikstad kommune, hvor hun var organisert. Fagforbundet mente imidlertid at Bjørnvigs sak ikke var "prosedabel" for retten.

BAKGRUNN: Hevder seg tvunget til å si opp (Demokraten+)

Selv har også Bjørnvig hevdet overfor Demokraten at Fagforbundets lokale ledelse anmodet henne om å godta oppsigelsen. Det gjorde hun som kjent ikke; hun engasjerte advokat og stevnet selv kommunen for retten. 29. oktober vant hun en soleklar 3-0-seier mot Fredrikstad kommune.

– Jeg ble kjempeglad for utfallet i retten. Men det er først nå jeg kan slå meg ordentlig til ro. Tross alt vurderte jo arbeidsgiveren å anke videre til neste rettsinstans, påpeker Bjørnvig.

LES OGSÅ: Frp og LO advarer Fredrikstad kommune mot varsler-anke (Demokraten+)

Bjørnvig fortsetter:

– Ut ifra tilbakemeldingen jeg og min advokat Arild Karlsen nå har fått fra kommunens ledelse, opplever jeg likevel mangel på imøtekommenhet. I eposten heter det nemlig at "Fredrikstad kommune merker seg at retten har vært i noe tvil om resultatet i saken, og har vurdert å anke. En ankesak vil imidlertid ha omkostninger for begge parter på flere områder".

– Jeg synes heller kommunen burde ta nederlaget "som en mann" – og erkjenne at tre av tre dommere støttet meg, sier Monica Bjørnvig.

LES OGSÅ: Fredrikstad kommune ansatte ny kokk før dommen falt i Monicas favør (Demokraten+)

Har fått brev

Bjørnvig vet foreløpig ikke når hun skal ha sin første arbeidsdag etter å ha vært urettmessig oppsagt i snart et år.

– Jeg har fått et hyggelig brev hvor jeg ønskes velkommen tilbake. Vi skal imidlertid ha et møte først for å fastsette dagen for oppstart, opplyser Bjørnvig.

– Kommunen har i mellomtida ansatt en ny kokk ved fritidsklubben – hva tenker du om det nå?

– Jeg tenker at jeg har krav på å få tilbake nøyaktig den samme jobben som jeg hadde; kokkeleder ved fritidsklubben på Østsiden. Vil kommunen ha to kokker på klubben, så er det bare hyggelig!

LEDER: «Monica Bjørnvig – en fagorganisert uten sikring?»

MENINGER: «Kokka vant over kommunen»