Hvor står dere?

Hvor står Høyre og Frp i møte med skadelig og sneversynt nasjonalisme?

Med et kommunevalg som nærmer seg kan det være på tide med en avklaring, både fra Frp og deres eventuelle samarbeidspartner Høyre.

Oslos varaordfører, Kamzy Gunaratnam fra Ap, skrev en melding på Twitter for noen dager siden med en emoji av det norske flagget, og bilde av seg selv sammen med byrådslederen Raymond Johansen, følgende tekst:

«#Min17Mai To måneder igjen til Oslos største fest. Gleder meg til å feire vår felles historie, hvordan vi har forandret oss til det bedre og jeg gleder meg aller mest til å feire alt vi er i dag. Som by & som land: At vi mennesker er ulike, skaper det mangfoldet vi er og bør være.»

Denne uskyldige og lokalpatriotiske teksten provoserte tydeligvis Frps Kent Andersen såpass mye at han svarte i sinne og fortvilelse:

«Når du tror #Norge og nordmenns suverene nasjonaldag og frigjøringsdag fra kulturtvang, union og overnasjonalitet, er en feiring for globalisme, multikultur og overnasjonalitet. #koko. Finn på din egen festdag? Dette er VÅR nasjonaldag. #historieløst #unorsk»

Dette er jo mannen bak den famøse drøm fra disneyland-kronikken, og som angret seg i etterkant av terrorangrepet og var lei seg og lovet å forsvare muslimer mot urettmessige anklager fremover. Den lovnaden holdt ikke lenge, for å si det slik.

Hvordan det å feire Oslo og alt det som er bra med byen vår er unorsk forklares for så vidt ikke av Andersen, men jeg tviler ikke på at han sikkert har en forklaring på dette. Jeg er imidlertid ikke interessert i å høre fra ham. Det er heller interessant hva Aina Stenersen og Eirik Lae Solberg henholdsvis leder for Oslo Frp og Oslo Høyres byrådslederkandidat, mener om dette.

Jeg har snakket med medlemmer i Oslo Frp som tar avstand fra dette, vel og bra, men de står for sine meninger. Spørsmålet jeg stiller meg er hvor står Oslo Frp? Hvor står Oslo Høyre med tanke på slike standpunkter hos folk som står på listen over de som skal velges inn til bystyret ved det kommende valget ifra et samarbeidsparti. Jeg håper på avklarende svar fra begge to.