Erna, du er slem!

I dag måtte over 2000 kvinner ut å demostrere for abortloven igjen! Akkurat som om vi trenger en omkamp om den??? Erlig talt, dette er for dumt!

Det er slemt å angripe kvinners rett til å bestemme over egen kropp! Jeg trodde det var enighet om det. Tydeligvis ikke.

Nå syns vel mange jeg er skrekkelig usakelig og blander ting sammen. Men alt henger sammen med alt.

Mangel på respekt for kvinners rett til kontroll over egen kropp har sterk tilknytning til mangelen på respekt for naturen. 

Det er bemerkelig påtagelig hvordan folk som mangler respekt for kvinner, oftest også er rasistiske og klimafiendtlige. 
Uten å ta hele høyresiden under en kam, er det en klar tendens å se, at jo lengre til høyre man kommer jo oftere ser man dette ufyselige trehodede trollet. 

Så hva i all verden er det som skjer med Høyre? Må de velte seg i hver eneste søledam som dukker opp om det bare kan sikre regjeringsposisjonen? Hvor ble det av verdigheten og kvinnerettighetene? Er det bare handelsvarer på et statsministerkontor? 

Du har også et kjønn Erna, hvilket øyeblikk som helst kan du få, og ja, jeg vet godt at du får hele tiden tilbakemeldinger, kommentarer  og vurderinger som er kjønnet.

Å undergrave kvinners hardt tilkjempede rettigheter er ikke bare lavmåls, det er selvdestruktivt. Jeg vet ingenting, og har ingen rett til å spørre om statsministeren selv kan rammes av en slik endring, men om ikke burde det ikke hindre henne i å være statskvinne nok til å forstå at kvinners fundamentale rettigheter ikke tåler at de svekkes, de trenger å styrkes.

På ett eller annet tidspunkt kommer vi kanskje dit at kvinner blir regnet som like mye mennesker som menn. Vi er ikke der enda. Menneskerettighetene er langt unna de fleste kvinners virkelighet. Men et så moderne land som Norge kan da ikke rygge enda mer bort fra en vettug fremtid enn vi alt gjør???