KFUM kneblet Skeid: - Ja, vi hadde marginene med oss

(Skeid - KFUM Oslo 1-2). I andre kamp på rad tapte Skeid poengene på overtid da de skulle jage seier. For KFUM var søndagens triumf en bekreftelse på at de behersker flere stilarter.

Bilde 1 av 8

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Tre minutter på overtid hadde innbytter Kenneth de Vita de kreftene som veldig mange andre manglet i solvarmen på Nordre Åsen. Han vant den avgjørende duellen i Skeid-feltet og presset inn vinnermålet etter å ha vært på banen i fire minutter. Dermed  ble det en ubehagelig reprise for Skeid, som opplevde lignende situasjon på Raufoss for en uke siden.

Etter sen utligning og jaging etter seier, smeller det i stedet i andre enden. Og det foran noe så sjelden som over tusen tilskuere i den Eurosport-sendte kampen på Nordre Åsen.

Mer kyniske

- Veldig surt, kanskje vi må bli mer kyniske, sier Skeids David Tavakoli, som headet inn Skeids utligning ett minutt før full tid.

Akkurat den antagelsen får han nok støtte for.

En fortjent utligning etter at Skeid hadde styrt det meste av kampen og hatt kampens største målsjanser. Men mange var det ikke. David Tavakoli hadde den største før pause da skuddet hans fra sju meter ble blokkert i siste tidel, og på overtid av første omgang strøk en heading fra Ayoub Aleesami centimetre utenfor.

KFUMs ledelse kom etter et straffespark der Jonas Bergersen relativt unødvendig felte Stian Pettersen. Straffesparket som KFUMs svært solide midtstopper Kristoffer Hagen satte inn, var KFUMs eneste avslutning på mål før pause.

Skeid hadde ballen, KFUM lå lavt

Etter hvilen styrte fortsatt Skeid kampen, men innbytter Robin Rasch kom inn for KFUM og gjorde at også KFUM ble registrert i sjansestatistikken.

For KFUM-trener Jørgen Isnes var det en betydelig taktisk seier han fikk se.

- Vi tok ut Skeids  styrker før pause, spillet deres i mellomrommet, oppspillene til Tavakoli og farten på kantene. Mot slutten blir vi for passive, det har med krefter å gjøre. De  får slått for mange innlegg. Men så får vi scoringen på overtid. Ja, det er marginer med, men vi har hatt så mange mot oss tidligere i sesongen, sier Isnes til Dagsavisen.

- Det er sjelden å se at motstanderen har mer ballbesittelse enn dere?

- Det er en del av min filosofi. KFUM må bli bedre på ulike faser av spillet. Borte mot Skeid på en humpete og tørr bane må vi ta forholdsregler. Og det gjorde vi, sier han.

Over tusen tilskuere

Skeid hadde mobilisert lokalmiljøet foran kampen som var plukket ut som lokaloppgjør på Eurosport, og med 1074 betalende tilskuere ble det en ny lokal liten folkefest. Det var egen supportertrikk fra Holtet som bragte KFUM-supporterne på plass.

Kampen besto av mer dueller enn finspill og sjansene var ikke mange. I vår bok havnet vi på 5-3 i Skeids favør.

For trener Tom Nordlie ble det et nytt frusterende tap der han skrek seg hes etter mer trøkk på sidelinja. Men KFUMs lave midtbane og tette forsvar holdt Skeid på nødvendig avstand.

Laguttaket var preget av sykdom og mangel på energi hos enkeltspillere. Men laget hadde sjanser nok til å vinne kampen.

Både Skeid og KFUM vil bli nest best i Oslo. Denne kampen viste ikke deres beste kvaliteter. Og akkurat nå er Grorud nummer to i Oslo.

PS. Skeids supportere reagerte på at Vålerenga ble tungt markedsført på festivalen på Nordre Åsen før kampstart. Der kunne man blant annet vinne billetter til kveldens Ullevaal-oppgjør mellom Vålerenga og Strømsgodset.

2. divisjon, avdeling 1 søndag

Skeid - KFUM Oslo 1-2 (0-1)

Nordre Åsen:  1067 tilskuere.

Mål: 0-1 Kristoffer Hagen (straffe 23), 1-1 David Tavakoli (89), 1-2 Kenneth de Vita (90).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli.

Gule kort: Jonas Bergersen, Skeid, Christoffer Dahl, KFUM