Mat og drikke
Før våren kommer
Før våren kommer må vi ta med oss noen praktfulle vinterviner fra Valpolicella-produsenten Accordini.
Accordini lager svært bra amarone-og ripassoviner fra høytliggende vinmarker i Valpolicella-distriktet.
Tore Bruland
I dag er det Tiziano Accordini som står for produksjonen av Accordinis knallbra amarone- og ripassoviner. Accordini holder til i Fumane og har Valpolicellas vestligste og mest høytliggende vinmarker. Høyden og litt kjøligere klima sørger for bra syre i vinene, noe som er med på å balansere de relativt heftige vinene. Acinatico Amarone har 16 prosent alkohol og er laget av druer som er tørket på loft til de har mistet 30 til 40 prosent av vannet. En perfekt vin til reinsdyr og kraftig vilt.
Når det gjelder ripassoen har denne fått en annengangsgjæring på bunnfallet etter amaroneproduksjonen – og får forsiktig preg av dette. Med tanke på prisen er denne vinen et røverkjøp på polet. Drikk til biff og vilt.
Blant ukens viner er også to viner som kom inn på Vinmonopolets basisutvalg nå i mars.