Mat og drikke

Søtt og godt til jul

Her er et knippe med søtviner som er perfekte til kaker, ost og julekos.

Det er snart jul og da passer det godt med søte viner til desserter, ost og julekaker. Foto: Tore Bruland
Det er snart jul og da passer det godt med søte viner til desserter, ost og julekaker. Foto: Tore Bruland
Publisert Sist oppdatert

Dessertvinen til Sør-Afrika produsenten Stellenrust er laget av senthøstede muscat- og chenin-blanc-druer, noe som gir betydelig restsødme til vinen som passer til multekrem og det meste av ost.

Vin santo-vinen til Chianti-produsenten Felsina er laget av druer som er tørket på stråmatter før den gjæres og lagres sju år på fat. Resultatet er en intens dessertvin med smak av tørkede frukter, sitrus, nøtt og fat – og en perfekt vin til fiken, dadler og julekaker.

Portvinen Graham’s 10 Years Old Tawny har det samme bruksområdet, og er en perfekt vin når du bare skal ha litt av det søte, med tanke på at den kommer i en 0,2 liters flaske. I tillegg er den en super gave, dersom du skal på besøk til noen i julen.

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS