Sport

Tilbake på taket

Lars Brotangen mener nivået i Kjelsås har hevet seg, og vil være med å kjempe om opprykk på Oslos tak.

DAGSAVISEN (Grefsen stadion): Lars Brotangen spilte i Kjelsås fra 2015 til 2017 før han gikk videre til HamKam i 2018. Nå er han tilbake i Oslo-klubben og bekrefter at Kjelsås sin posisjon på tabellen var en stor faktor til valget om å returnere til Oslo.

– Jeg trivdes kjempegodt sist jeg var her, både med treneren og spillergruppa. Gruppa har jo bare blitt bedre siden sist jeg var her, nå kjemper man om opprykk, så det er gøy å få være med på, sier Brotangen til Dagsavisen.

Opprykkskamp

Kjelsås topper for øyeblikket tabellen med 30. poeng (det samme som Grorud) i 2. divisjon og har gode muligheter for opprykk etter høstsesongen.

– Var tabellplasseringen en av grunnene til å komme tilbake?

– Ja, blant annet. Jeg skal ikke si at jeg ikke hadde kommet tilbake uansett, men det var en stor motivasjon for å komme tilbake at vi skal kunne rykke opp, svarer Brotangen.

Tid til mer

Samtidig forteller 27-åringen at Kjelsås gir større muligheter for å kombinere jobb og fotball enn HamKam, noe som er viktig for hans posisjon som lærer på Wang toppidrett.

– Man har et liv utenom fotballen. Det er viktig å bli stimulert på flere områder. Vi er ikke så gode i Norge at alle må drive på for fullt, fortsetter han.

Også Kjelsås-trener Eivind Kampen er fornøyd med å få Brotangen tilbake i troppen.

– Super signering! Litt sånn signering av den typen vi ikke egentlig er stor nok klubb til å greie, så det var helt avgjørende at han hadde kjempelyst til å komme tilbake, sier Kampen.

Konkurranse

Brotangen er imponert over Kjelsås og mener nivået har hevet seg betraktelig på kort tid.

– Det er veldig mange fra sist jeg var her og alle har jo blitt bedre. Så har vi fått inn noen nye fjes også som har hevet gruppa. Det er veldig lett for meg å se den utviklingen de har hatt, forteller han og påpeker at det er viktig å ha slik konkurranse i et lag gjennom sesongen.

– Det er alltid bra med konkurranse, så det er noe jeg tenker jeg kan bidra med litt, og kanskje bidra med erfaring og passe på litt at ting blir gjort skikkelig.

Brotangen har allerede spilt to kamper for Kjelsås, som begge endte med seier (3-1 mot Mjølner og 1–2 mot Florø). Søndag venter Senja på Grefsen stadion.

– Det er kjempegøy å få spilt, det har jeg bare gleda meg til. Så kjenner man at man har gjort et riktig valg med å komme hit rett og slett, sier Brotangen.

Les også: Kjelsås ned fra tabelltoppen. Men bare på målforskjell

Mer fra Dagsavisen