Sport

Stoch vant kvalifiseringen i Bischofshofen foran Johansson og Granerud

Hoppukeleder Kamil Stoch vant kvalifiseringen i Bischofshofen hårfint foran nordmennene Robert Johansson og Halvor Egner Granerud.

Granerud viste med sin hopping tirsdag at han behersker Paul Ausserleitner-bakken, og han holder presset oppe på sin polske rival før kampen om sammenlagtseieren skal avgjøres.

Granerud er etter sin skuffende 15.-plass i Innsbruck, og stormen rundt de frustrerte uttalelsene i etterkant, på tredjeplass i hoppuka sammenlagt, 20,6, poeng bak ledende Stoch og 5,4 bak Dawid Kubacki. Tirsdag hadde han kvalifiseringens lengste hopp på 140,5 meter, men stilen var ikke god nok til å tukte Stoch.

Marius Lindvik var tilbake etter tannoperasjonen som kostet ham både nyttårshopprennet i Garmisch og rennet i Innsbruck. Han kvalifiserte seg enkelt med et hopp på 128 meter som ga 15.-plass.

Les også: Polsk hopplegende: - Granerud tålte ikke presset

Eriksen ute

Daniel-André Tande hoppet 127,5 meter og endte på 20.-plass, mens Johann André Forfang landet på 124 meter og tok 24.-plass i kvalifiseringen.

Sander Vossan Eriksen falt ned på 107,5 meter og blir bare tilskuer til onsdagens renn. Han endte på 53.-plass i kvalifiseringen.

Han var for øvrig i godt selskap. Anze Lanisek, som var på sjetteplass i hoppukesammendraget, mislyktes i sitt kvalifiseringshopp, endte på plassen foran Eriksen og får heller ikke være med i avslutningsrennet.

Les også: Lindvik tilbake etter tannmarerittet: – Når trekant-smertestillende ikke fungerer, måtte jeg operere

Stilen avgjorde

Granerud viste at han mestrer bakken med 143 og 137 meter i treningsomgangene fulgt av 140,5 som sistemann i kvalifiseringen. Mens Stoch fikk to ganger 19 og 19,5 i stil, måtte Granerud nøye seg med tre ganger 18.

Den norske verdenscuplederen var sju tidels poeng bak Stoch (138 meter) og ett tidel bak Johansson (137).

Det var tredobbelt østerriksk ledelse da Johansson hoppet som nummer 52. Han slo til med 137 meter og tok ledelsen. Førsteplassen holdt til Stoch satte utfor som tredje siste hopper.

Les også: Egner Granerud beklaget egne uttalelser om polske konkurrenter

Mer fra Dagsavisen