Polsk hopplegende: - Granerud tålte ikke presset

Adam Malysz har kastet seg inn i debatten rundt Halvor Egner Graneruds uttalelser etter Innsbruck-rennet i hoppuka. – Han tålte ikke presset, sier den polske hopplegenden.

Dermed er det psykologiske spillet i gang for fullt før avslutningen av konkurransen. Det var etter søndagens skuffende innsats Granerud inntok søkelyset med et intervju i TV 2.

Der kom han med uvanlige negative kommentarer om polakken Kamil Stoch. Det førte til vrede i hoppgale Polen. Det som ble kalt hatmeldinger på sosiale medier, ble sendt til den norske hopperen og hans kjæreste.

Granerud gikk senere ut og sa unnskyld.

Les også: Her er resultater og program for hoppuka

– Vinden ødela ikke så mye for ham. I Innsbruck tålte Granerud kort og godt ikke presset, både i konkurransen og etterpå, sier Malysz til avisen Wyborcza.pl.

Den tidligere storhopperen har nå en sentral rolle i det polske skiforbundet.

Tirsdag er det kvalifisering for Bischofshofen-rennet som går onsdag. Granerud fikk det ikke til i Innsbruck og ligger godt etter teten. Stoch topper og har over 20 poeng å gå på ned til nordmannen på tredjeplass.

– Utbrudd

– Hallo Kamil og alle andre som ser dette. Jeg vil bare beklage kommentarene mine i dag. Det var ikke ment som noe vondt om din hopping. Det var et utbrudd i frustrasjon over mitt eget resultat, sa Granerud i en video på nettstedetskijumping.pl.

Det ble et veldig oppstyr rundt Granerud etter Innsbruck-dagen. Tirsdag kommer svaret på om han har beholdt energien og kan slå tilbake. Da er det kvalifisering i Bischofshofen, mens det siste rennet avvikles onsdag.

Dette er de ti siste hoppukevinnerne:

2019/20: Dawid Kubacki, Polen

2018/19: Ryoyu Kobayashi, Japan

2017/18: Stoch

2016/17: Stoch

2015/16: Peter Prevc, Slovenia

2014/15: Stefan Kraft, Østerrike

2013/14: Thomas Diethart, Østerrike

2012/13: Gregor Schlierenzauer, Østerrike

2011/12: Schlierenzauer

2010/11: Thomas Morgenstern, Østerrike

Siste norske sammenlagtseier kom i 2006/07 ved Anders Jacobsen.