Solskjærs United avga viktige poeng mot bunnlaget West Bromwich

(West Bromwich - Manchester United 1-1). Manchester United fikk det tøft fra første sekund mot West Bromwich søndag. Til tross for at de styrte store deler av kampen endte det 1-1.

Allerede etter 81 sekunders spill endte nemlig ballen i nettet bak keeper David de Gea.

Målet kom etter et innlegg fra Conor Gallagher, og Mbaye Diagne kriget ballen i mål. TV-bildene viste at Diagne hadde venstrehånden i ansiktet til Victor Lindelöf, men verken dommer eller VAR reagerte på episoden.

– Som tidligere spiss vil jeg mene at det skal være mål, men i en nylig kamp havnet Harry oppå en forsvarer, og det ble ikke mål. Det handler om å være konsekvent. Jeg sier ikke at det er frispark, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

Vakker utligning

Bruno Fernandes satte, på vakreste mulig måte, utligningen like før pause, men de rødkledde fant aldri nettmaskene etter pausen. Midtveis i andreomgang så de riktignok ut til å få muligheten fra straffemerket, men VAR avslørte en offside på felte Harry Maguire.

– Målet vi scoret kommer av måten vi legger press på. Vi kom oss opp på sidene av og til, men vi hadde ingen som klarte å slå de i mål. Det var en av de dagene der vi ikke var der vi skal være, sa Solskjær

Maguire var nær ved å sette vinnermålet fire minutter på overtid. Fra elleve meters hold headet han ballen mot krysset. Keeper Sam Johnstone nådde derimot bort på ballen og sendte den i stolpen.

– På en annen dag ville vi scoret to eller tre mål, sa Maguire til Sky sports.

Mål ble derimot ikke og United mistet dermed muligheten til å ta innpå ytterligere to poeng på byrival City. Med en kamp mindre spilt har de nå sju poeng opp til serielederen.

Varierende resultater

Manchester-laget har hatt variable resultater den siste tiden. Det inkluderer både tap mot akterutseilte Sheffield United og 9-0-seier mot Southampton.

Nå venter Real Sociedad i europaligaen de to kommende torsdagene. Imellom de to oppgjørene kommer Newcastle på besøk til Old Trafford.

Også West Bromwich kunne trengt de to ekstra poengene søndag. Med en kamp mer spilt har de kun to poeng ned til Sheffield på sisteplass og 12 poeng opp til Newcastle på sikker plass.

– Jeg er litt skuffet over at vi ikke fikk med oss tre poeng. Gutta var fantastisk, vi holdt oss til planen i 95 minutter og hadde noen gode sjanser. Et poeng mot United er alltid bra. Det er noe vi kan bygge på, sa Kyle Bartley til Sky Sports.

Portugisisk drømmetreff

United styrte for det meste spillet i søndagens kamp, men det tok tid før de fikk noen særlig muligheter å snakke om. Etter om lag halvtimen spilt kom det en mulighet etter et innlegg fra Marcus Rashford. Der var ikke Anthony Martial sterk nok i duell med Lee Peltier, som likevel holdt på å sende ballen i eget mål.

Ikke lenge etter fikk West Bromwich en god mulighet til å doble ledelsen. De Gea sendte headingen fra Robert Snodgrass over. Ut fra TV-bildene kunne det se ut som at ballen hadde retning like under tverrliggeren.

Mens første omgang startet på verst tenkelig måte for United, gikk det vesentlig bedre i minuttene før pause.

Bruno Fernandes fikk en glimrende ball fra Luke Shaw, en ball han på vakreste mulig måte traff nettmaskene med. Skuddet kom med portugiserens venstrefot.

Nesten for Maguire

Ni minutter ut i omgangen leverte WBA godt spill. Ainsley Maitland-Niles førte ballen sentralt og la ballen til Pereira. Fra skrått hold smalt han ballen like til side for lengste stolpe.

Halvveis ut i andre omgang så United ut til å få straffe da Maguire ble felt innenfor sekstenmeteren. Etter en sjekk hos VAR ble imidlertid avgjørelsen endret. TV-bildene viste at Maguire var i offside da frisparket fra Fernandes ble slått.

Selv om United for det meste hadde ballen, var det hjemmelaget som kom til de store sjansene. Heldigvis for United greide de aldri å utnytte seg av dem. Blant annet skuslet Maitland-Niles bort en enorm mulighet med et svakt innlegg mot Diagne.

Sistnevnte kom dessuten alene med keeper drøye ti minutter før full tid. De Gea stanset derimot ballen to ganger, først med foten, før han selv nådde opp til egen retur og ryddet unna.

Til tross for Maguires store mulighet på overtid ble det ikke flere mål i kampen.