Vintersport

Lindvik misset pallen i Lahti – Kos slo Wellinger

Marius Lindvik ledet etter første omgang i Lahti, men greide ikke å fullføre jakten på sin første verdenscupseier i hopp på snaut to år.

Romerikingen gjorde svev på 128,5 og 121,5 meter i den finske storbakken. Han toppet resultatlistene halvveis med en luke på 0,6 poeng til østerrikeren Michael Hayböck.

Det var ikke gunstige forhold mot slutten av rennet. Lindvik måtte vente en stund før klarsignalet kom, og hoppet som fulgte var ikke i nærheten av godt nok til å nekte Lovro Kos seieren.

Sloveneren slo Andreas Wellinger fra Tyskland med 5,4 poeng, mens det var 7,6 ned til japaneren Ryoyu Kobayashi. Det skilte 11 poeng til firer Lindvik, som måtte konstatere at også pallen røk.

Lindvik kom til start uten å ha vunnet i verdenscupen siden mars 2022. Da tok han seieren i skiflyging under sesongavslutningen i Planica.

Han har 2.-plassen fra Engelberg som toppresultat i vinter.

Johann Forfang ble nest best av de norske hopperne. Tromsøværingen tok seg opp fra 16.- til 6.-plass (124,5 og 131,5 meter).

Etter første omgang var Lindvik eneste nordmann blant de ti beste. Kristoffer Eriksen Sundal var på 14.-plass før finalen etter et hopp på 123,5 meter og klatret fem hakk da han med andrehoppet la på 4,5 meter.

Slik gikk det for de øvrige norske:

* 19) Halvor Egner Granerud (119,5 og 122 m)

* 20) Robert Johansson (128,5 og 122,5 m)

* 43) Fredrik Villumstad (112,5 m – fikk ikke hoppe finaleomgangen)

Fredagens konkurranse erstattet den som opprinnelig skulle ha gått i polske Szczyrk i januar. Rennet ble den gang avlyst på grunn av kraftig vind.

Les også: Fredagens direkte TV-sport. Nytt forsøk i Holmenkollen

Mer fra Dagsavisen