Sport

Skeid-kamp mot Sarpsborg avlyst: - Helt riktig

Skeid skulle ha møtt Sarpsborg til kamp i Eliteserien søndag 14.00. Kampen ble avlyst en drøy time før kampstart.

Av: Espen Lübeck, Dagsavisen

Småregn, noe vind og oppimot ti grader er ikke optimale bandyforhold. Det fikk Skeid- og Sarpsborg-spillerne oppleve søndag formiddag, da kampen mellom lagene ble avlyst av dommerne.

Sarpsborg-spillerne måtte likevel reise inn til hovedstaden før kampen ble avlyst, en tung tur for særpingene som brukte drøye to timer på reisen inn til Oslo. Og som måtte bruke to timer hjem igjen etter at avgjørelsen kom.

- Det var helt riktig å avlyse. Isen var både ujevn og myk. Det hadde vært farlig å spille, sier trener Helge Klæstad til Dagsavisen. Han synes det var leit av Sarpsborg-spillerne måtte reise helt til Voldsløkka før avgjørelsen ble tatt, med tanke på lang reisevei.

- Dette er andre gang de drar på bomtur til Oslo, sukker treneren.

Les også: I Premier League virker det som om penger er viktigere enn helse

- Andre bomtur

- Vi hadde ringt dommerforeningen for å få de hit på morgenen for vurdering. Fikk nei til svar. Sarpsborg hadde ringt dommer Jigouilin for at han kunne vurdere. De fikk beskjed om at det ble kamp. Da begge lag kom før kampen var det ikke i nærhet av spillbart og avlyst før vi fikk skiftet, sier en oppgitt Daniel Skrettingland, Skeids toppscorer.

Dagsavisen har sett bilder av hvordan banen ser ut søndag, og det ser naturlig ut å avlyse kampen.

- Det var helt greit at det ikke ble kamp, for banen var ubrukelig, sier Skrettingland.

Les også: MS fikk det tøft i Lillehammer: – Vi jobber hardere mot oss selv enn vi gjør i kampene (+)

Har imponert stort

På spørsmål om hvordan veien videre for Skeid blir nå, svarer Klæstad:

- For oss blir det nå treninger mandag og onsdag, om isen holder, før vi drar til Drammen 2. juledag. Forhåpentligvis blir det ordentlig forhold.

Skeid har overrasket en hel bandynasjon med meget sterke resultater og godt spill. Det eneste stortapet kom for Stabæk borte (3-14). De yppet seg uansett i kvaliken etter 2018/19-sesongen mot Høvik med tap 5-9 og 6-7.

Så, i 2019/20, gjorde de rent bord i 1. divisjon og rykket på overlegent vis opp. Og denne sesongen har de spilt jevnt mot Solberg borte (5-7, Solberg scoret to mål siste 10 min fra 5-5 til 7-5), Mjøndalen hjemme (1-5, men sto 1-3 til det var igjen 10 min), Drammen hjemme (3-4-tap) og Ullern borte (3-3).

I tillegg gjorde de livet surt mot Ready og Stabæk borte, selv om de tapte 0-8 og 3-14. Og forrige søndag kom sesongens første seier med 5-3 over Ullevål.

Les også: Kan bli superkveld for ydmyk Mørk: Gull, pengedryss og plass som måldronning

Mer fra Dagsavisen