Nyheter

MS fikk det tøft i Lillehammer: – Vi jobber hardere mot oss selv enn vi gjør i kampene

(Lillehammer - Manglerud Star 6-1 (4-0, 2-1, 0-0): Et skadeskutt MS-lag havnet tidlig bak, og klarte aldri å by opp til bygdedans lørdag.

LILLEHAMMER (Dagsavisen): Stian Kaltrud Nystuen sendte Lillehammer i føringen før det var spilt to minutter på egen is mot Manglerud Star lørdag, og vertene så seg aldri tilbake. MS var rett og slett aldri i nærheten av poeng i Kristins hall.

Samme mann doblet ledelsen fire minutter senere, og to minutter etter det igjen sto det 3-0. På tampen av de første 20 minuttene så MS bedre ut, og fikk et overtall. Men i stedet for å få med seg en viktig redusering inn i garderoben økte Lillehammer til 4-0 med én mann mindre på isen.

– Det frustrerende er at vi har gode treninger de siste ukene og vært i posisjon til å være der vi vil være, men akkurat nå jobber vi hardere mot oss selv enn vi gjør i kampene, sier MS-trener Dave Livingston til Dagsavisen etter 6-1-tapet i Lillehammer.

###

MS-trener Dave Livingston (til høyre), og assistenttrener André Lysenstøen hadde mye å diskutere etter kampen i Lillehammer. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Les også: Eckhoff med ny seier, fikk følge av to svenske på pallen

Thoresen i dytten

Det eneste lille MS-håpet som ble tent kom etter drøyt fire og ett halvt minutt spill i andre periode, da Steffen Thoresen styrte skuddet til Ole Holm mellom bena på Lillehammer-keeper Joona Partanen.

Steffen Thoresen har med det gjort poeng i tre strake kamper for MS (2+3).

Les også: I Premier League virker det som om penger er viktigere enn helse

Knekker sammen for enkelt

Kunne MS komme tilbake?

«Nei!», var det krystallklare svaret på det spørsmålet. To Lillehammer-mål i løpet av midtperioden sørget for at tredje periode ble en transportetappe, og dermed endte det 6-1.

– Jeg tror vi må finne en måte i ikke knekke sammen når vi slipper inn tidlig. Når vi slipper inn tidlig faller energinivået. Jeg vet ikke om det er frustrasjon fordi de ikke føler at de har nok scoringer i seg eller om fordi vi mangler så mange spillere at vi må spille med tre linjer. Jeg er ikke sikker. Men pucken spretter overhodet ikke vår vei for tida heller, sier en oppgitt Livingston.

– Man kan si til spillerne, og spillerne kan si til hverandre at «i dag må vi ikke slippe inn tidlig», men hvis det likevel skjer kan man ikke kaste inn håndkleet?

– Nei, det er riktig. Du kan ikke slutte å prøve. Jeg vet ikke hvorfor de har den frustrasjonen, men vi må prøve å gjøre det enklere. Det blir for fancy spill i egen sone. Vi må gjøre som andre lag gjør – chip pucken ut av sonen. Men vi jobber med det, selv om det ikke virker som de hører hele tida, sier Livingston med en latter.

Den tunge perioden til klubben synes tydelig å gå inn på sjefen, så det er i hvert fall godt at han klarer å ha litt humør i det hele. MS har nå tapt 2-7 og 1-5 hjemme mot henholdsvis Frisk Asker og Lillehammer, og fulgte altså opp med 6-1-tap i Lillehammer lørdag kveld.

Les også: Liverpool med målfest i London: Sju scoringer

Fem mann ute, og én har dratt hjem

Noe av forklaringen bak Manglerud Stars sviktende prestasjoner kan vi finne på skadelista. Forrige sesongs poengkonge Kjetil Martinsen er ute, kanskje deres viktigste defensive back, Emil Frøshaug mangler, Pontus Finstad, som spilte i det som var Manglerud Stars beste rekke, er ute. I tillegg mangler en av lagets mest produktive spillere denne sesongen, Jesper Öhrvall. Heller ikke Sander Lunde Boroczky var med til Lillehammer, og den unge backen Casper Hallgren hadde ødelagt skøyta si på trening, og hadde derfor ikke utstyr til å være med.

I tillegg har Drew O’Connor fortatt skuta, og reist tilbake til Amerika. Hans landsmann Blake Christensen var imidlertid med igjen lørdag, men klarte aldri å markere seg.

Den eneste som viste seg fra en positiv side mot Lillehammer var Mathias Trygg, og hans bror Mats. Ellers var de fleste under eller på par.

– Vi får flere og flere skader, og det er så mange spillere som mangler. Det er ikke enkelt det heller. Det er rett og slett tøft.

Les også: Aamodt Kildes dobbeltseier, nå leder han verdenscupen igjen

Narvik neste

Sannsynligvis blir ingen av spillerne som manglet i dag å se når MS tar imot tabelljumbo Narvik allerede på mandag. De to nærmeste er Sander Boroczky og Pontus Finstad. Kjetil Martinsen og Jesper Öhrvall er det usikkerhet rundt, og Emil Frøshaug må kanskje operere. Det får han vite i januar.

Det blir med andre ord ingen enkel oppgave mot ørnene fra nord på mandag heller, til tross for at de ligger 14 poeng bak MS.

Til tross for at det skiller 14 poeng mellom lagene har gjestene, som tapte 4-2 borte mot Storhamar lørdag, vist bedre takter den siste tiden – det har ikke MS gjort. Tvert imot.

– Det blir en tøff kamp. Narvik er et godt lag, det vet vi. Leverer vi den samme prestasjonen som vi gjorde her i dag vinner vi ikke, slår Livingston fast.

KAMPFAKTA
Lillehammer – Manglerud Star 6-1 (4-0, 2-1, 0-0)

Eidsiva Arena:

1. periode: 1-0 (1.57) Stian Nystuen (Spencer Humphries, Martin Gran), 2-0 (5.56) Nystuen (Joakim Eidsa Arnestad), 3-0 (7.56) Gran (Andreas Martinsen, Ben Holmstrom), 4-0 (17.52) Julius Persson (Christian Fosse).

2. periode: 4-1 (24.34) Steffen Thoresen (Ole Julian Bjørgvik Holm, Joachim E. Hermansen), 5-1 (27.56) Emil Nyhus (Jørgen Kvål), 6-1 (39.44) Gran (Holmstrom, Fosse).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min., Manglerud Star 2 x 2 min.

Øvrige kamper lørdag:
Frisk Asker – Sparta 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

1. periode: 1-0 (16.19) 13 Nikolay Andresen (Viktor Granholm, Jimi Kuronen).

2. periode: 2-0 (22.44) Mats Frøshaug (Eskil Wold, Victor Björkung, 3-0 (25.56) Andersen (Magnus Geheb, Fredrik Lystad Jacobsen), 4-0 (39,54) Bobby McIntyre.

3. periode: 5-0 (48.05) Thomas Valkvæ Olsen (Sondre Bolling Vaaler, Kuronen), 6-0 (56.10) Hampus Gustafsson (Anders Bastiansen, Patrick André Bovim).

Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min., Sparta 6 x 2 min.

Storhamar – Narvik 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

1. periode: 1-0 (5.50) Simen Andre Edvardsen (Jimmy Andersson, Martin Rønnild), 2-0 (7.22) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen, Eskild Bakke Olsen).

2. periode: 3-0 (31.10) Jonas Djupvik Løvlie (Jonathan Hafsmoe, Andreas Øksnes), 3-1 (31.49) Ludvig Steenberg (Sebastian Johansen, Kenneth Pappalardo Gulbrandsen), 3-2 (35.03) Dante Alexander Christian Salituro (Jonathan Lêman).

3. periode: 4-2 (59.32) Olsen (Thoresen, Ahlholm).

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Narvik 5 x 2 min.

Les også: Stjernen straffet Vålerenga hele tida (+)

Mer fra Dagsavisen