Sport

Ingen tidsnød for Fagermo

VIF var den siste klubben i Eliteserien til å løse opp spillernes permitteringer. Dag-Eilev Fagermo bekymrer seg likevel ikke for å ha tapt terreng.

VALLE HOVIN (Dagsavisen): Mandag var Vålerenga-spillerne tilbake i hundre prosent stilling på Valle. Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo er glad for at ting har begynt å gå mot normalen igjen.

Les også: VIF-minus på 13 millioner kroner. Foreløpig

Bra fysisk

– Det er selvfølgelig kjempedeilig. Den fysiske formen til spillerne ser bra ut. Vi kjørte en test før helgen, og er fornøyd med hvordan den ble, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Vålerenga var den siste klubben i serien som løste opp spillernes permitteringer. Har dere tapt noe til konkurrentene på det?

– Vi trente bra i forrige uke, og har generelt trent veldig bra etter ferien. Jeg er ikke bekymret for det i det hele tatt, svarer han.

Les også: VIFs Jensen reagerer på NFFs plan: – Ikke mulig å ha et vanlig liv

Samhandling

– Hva har man tapt på pausen som nå har vært?

– Vi har mistet litt når det gjelder offensiv og defensiv samhandling. Det er først og fremst det vi må jobbe med nå, slik at vi får inn igjen måten vi ønsker å spille på. Men det er fire uker før første seriekamp, så jeg forventer at vi skal få gjort mye før den tid, sier han smilende.

En del av jobben for VIF, er treningskamper.

Må få lov

– Er det vanskelig å få organisert de treningskampene dere ønsker før seriestart?

– Ikke vanskelig, men vi må få lov først. Så vi venter på myndighetene. Får vi lov, skal vi få til et par kamper, forklarer Vålerenga-treneren.

VIF skulle egentlig møte Sarpsborg i generalprøven før seriestart. Men siden det ble klart at VIF skal møte sarpingene i første seriekamp 16. juni, falt den planen.

– Men vi har andre muligheter, forsikrer Fagermo.

– Hvilke?

– Litt tidlig å si, vi må som nevnt få lov først. Men vi har det, gjentar han.

VIF åpner serien mot Sarpsborg (b), Stabæk (h) og Fagermos gamle klubb Odd (b) i de tre første rundene.

Les også: Vålerenga støtter redusert cupløsning

Maratonprogram

– Det spiller egentlig ingen rolle hvem vi møter når. Vi skal spille 30 kamper uansett. Jeg har vært med så lenge nå, så det betyr ikke så mye for meg. Men vi skal ha gode muligheter i alle de kampene, mener 53-åringen.

Når serien starter igjen, kommer kampene som perler på en snor. Men hvilken faktor blir viktigst for VIF-suksess?

– Det legges opp til en maraton av kamper når serien starter. Er man nødt til å legge opp treningshverdagen veldig annerledes nå?

– Ja, det er klart. Restitusjon og hvile mellom så mange kamper på kort tid blir jo helt avgjørende. Der må vi være helt i toppklasse for å få det maksimale ut av troppen, poengterer Dag-Eilev Fagermo.

– Ønsker man seg da en større tropp enn det man vanligvis ville sett for seg?

– Nei, nå har vi den troppen vi har. Det er den vi regner med at vi kommer til å gå inn i sesongen med.

– Vi må være nøye og flinke med den troppen vi har, sier VIF-treneren.

Mer fra Dagsavisen