Sport

Gamle kjenninger kan være på vei til Vålerenga

Én kjenner trener Dag-Eilev Fagermo godt, den andre kjenner klubben godt. Begge ryktes nå inn som forsterkninger på Valle. Samtidig kan et Ejuke-salg gi penger i klubbkassa til Vålerenga.

Rafik Zekhnini (22) kan komme til å gjøre comeback i norsk toppfotball om ikke lenge. Vålerenga er interessert i å hente ham på lån fra Fiorentina.

– Vi er veldig interessert. Nå venter vi på Fiorentina, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Telemarksavisa.

Zekhnini slo gjennom for fullt som 17-åring under Fagermo i Odd. Storspill mot Borussia Dortmund i europaligaen gjorde at han ble hentet til italienske Fiorentina for mellom 15 og 20 millioner kroner sommeren 2017.

Der har han bare fått spille i ti minutter i Serie A og har vært utlånt til Rosenborg og nederlandsk fotball. Kontrakten med Fiorentina løper ut sommeren 2022.

Les også: Slik vurderer vi VIF-spillerne halvveis i sesongen (+)

Kontraktsløs Kjartansson med mange beilere

Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål på sine 29 kamper da han var i Vålerenga i 2014-sesongen, og det var nok til at han havnet på Dagsavisen VIF-lag forrige tiår. Islendingen har senere spilt i sju klubber de siste seks årene, men etter at hans tyrkiske klubb ikke klarte å oppfylle kontraktsbetingelsene hans på grunn av økonomiske problemer er Kjartansson nå ledig på overgangsmarkedet.

– Dette ble løst i minnelighet, og på Vidars initiativ. Det var tydelig at klubben, på grunn av koronaviruset ikke klarte å innfri betingelsene i kontrakten, på grunn av betydelige økonomiske problemer. Derfor ble Vidar løst fra kontrakten, og står nå fritt til å signere for en ny klubb, sier hans agent, Olafur Gardarsson, til det islandske nettstedet mbl.is.

Det mangler ikke på beilere for 30-åringen som ble toppscorer i sin ene sesong i norsk fotball, da både Vålerenga og Rosenborg skal være interessert i Norge. I Sverige spilte han både for Hammarby og Malmö, og begge klubbene skal også være interessert i en gjenforening. Det samme skal danske Brøndby, melder sportsjournalist Orri Rafn Sigurdarson på sin Twitterkonto.

Les også: Fagermo mener Finnes utvikling er en god pekepinn på lagets progresjon (+)

Ejuke-salg kan gi penger i VIF-kassa

Det islandske nettstedet Fótbolti.net melder tirsdag ettermiddag at Kjartansson tygger på to-tre konkrete tilbud, og at en avgjørelse kan komme allerede i løpet av dagen. Nettstedet melder også om interesse både fra Norge, Sverige og Danmark, pluss interesse også utenfor Skandinavia. Svenske journalister melder at Hammarby skal være blant klubbene som har tilbudt Kjartansson kontrakt, men at avstanden mellom partene der skal være veldig stor.

Islendingens lønn kan bli en utfordring, men Voetbal International og flere russiske medier meldte mandag at den tidligere Vålerenga-spilleren Chidera Ejuke er på vei til CSKA Moskva for rundt 12 millioner Euro. Sportsdirektør Jørgen Ingebrigtsen har tidligere bekreftet at Vålerenga har en videresalgsklausul, uten å ville oppgi hvor mange prosent den er på, men det gjør at Vålerenga uansett vil få inn en god slump penger fra Ejuke-overgangen.

Avisen skriver at Heerenveen allerede har avslått to bud på den tidligere VIF-spilleren, men at klubben har innsett at de kommer til å måtte selge spilleren denne sommeren. Den nederlandske klubben, som også hadde Martin Ødegaard på lån, ønsker å bruke pengene de får inn for Ejuke til å styrke troppen etter å ha mistet flere sentrale spillere denne sommeren.

Les også: Slik skal Vålerenga score flere mål (+)

Mer fra Dagsavisen