Fotball

Sjokktap for Kjetil Rekdal og Rosenborg – flere eliteserielag røk i cupen

En rekke eliteserielag hadde store problemer med å ta seg videre i NM i fotball. Rosenborg, Stabæk og LSK røk ut av cupen allerede i 2. runde.

Lillestrøm måtte si takk for seg bare halvannen uke etter at laget spilte cupfinale på Ullevaal i forrige utgave av turneringen.

2.-divisjonslaget Kjelsås klinket til fra start mot Stabæk og tvang fram et klønete selvmål av Nikolas Walstad etter 14 minutters spill. Jens Aslaksrud doblet fem minutter senere, før Eivind Willumsen økte til 3-0 etter 30 minutters spill.

Nicolas Jenssen reduserte like etter hvilen, men det holdt ikke for eliteserielaget.

Hardt pressede Rosenborg spilte seg nok en gang inn i problemer i cupmøtet med 2.-divisjonslaget Stjørdals-Blink. Andreas Fossli sendte hjemmelaget opp i ledelsen med et hodestøt like før timen spilt. Elleve minutter senere sørget Robin Hermanstad for det som ble vinnermålet i Blinks 2-1-seier.

Oscar Agas straffespark rett før slutt var for lite til å berge Kjetil Rekdals lag fra en sjokkexit i cupen.

– Du blir ekstremt skuffet, selvfølgelig, men i dag er det selvforskyldt at vi ikke klarer å få ballen over streken, sa Rekdal til NRK.

Ille ute

Flere eliteserielag var på vei ut, men sene mål sikret ekstraomganger for Lillestrøm (2-2 mot Ull/Kisa) og Tromsø (1-1 mot Tromsdalen). Sarpsborg spilte også ekstraomganger etter å ha hentet opp 1-3 og spilt 3-3 mot Frigg.

Akor Adams utlignet for LSK på overtid, mens Anders Jenssen gjorde det samme for Tromsø.

To mål fra Simon Tibbling i ekstraomgangene sendte Sarpsborg videre med 5-3. Tromsø tok seg videre etter straffesparkkonkurranse.

Verre endte det for LSK, som har spilt sin siste cupkamp i år. En scoring fra Andreas Nyhagen tre minutter inn i første ekstraomgang sendte Ull/Kisa videre med 3-2.

– Vi hadde et spillemessig stort overtak, men Ull-Kisa var meget effektive. Da ble det vår tur i år til å se ned i bakken med lut nakke og kare seg hjem etter å ha røket ut av cupen, sa LSK-trener Geir Bakke.

Klare seirer

3.-divisjonslaget Stord ledet til pause mot Haugesund, men et hattrick fra Bilal Njie i andreomgangen fikset avansement til neste runde for eliteserielaget.

3.-divisjonslaget Eik Tønsberg tok seg på overraskende vis forbi Sandefjord i cupens første runde. Torsdag sa det imidlertid stopp for cupeventyret da Strømsgodset ble for sterk. Jonatan Braut Brunes scoret begge målene for Godset i 2-1-seieren.

Regjerende cupmester Brann tok seg av Fjøra med 8-1. HamKam vant 8-0 over Mjølner, mens Molde slo Melhus 6-0. Aalesund, som har slitt med scoringsformen siden sesongstart, vant 6-1 mot Byåsen. Odd slo Notodden 5-2, mens Viking slo Vidar 2-0.

Trekningen ga to rene eliteserieoppgjør i 3. runde, som spilles allerede neste uke: Aalesund mot tittelforsvarer Brann og Sarpsborg mot Odd.

Nyeste fra Dagsavisen.no: