Dramatiske sluttsekunder i første semifinale

(Lørenskog - Vålerenga 3-2). ) Ett minutt før slutt: VIF tar ut keeper, spiller seks mot fem. Så går Jonas Oppøyen rett ned, men dommerne reagerer ikke. Høydramatisk i sluttsekundene. Men Lørenskog vant fortjent i den første NM-semifinalen mandag kveld.

Av Per Erik Moen

LØRENSKOG ISHALL (Dagsavisen): - Det var jo en klokkeklar tripping. Mye kunne sett annerledes ut hvis dommerne hadde turt å ta den rett før slutt. Men det gjorde de ikke, sa VIF-trener Espen Knutsen til Dagsavisen rett etter kampslutt.

- Det var jo en klar tripping på Oppøyen. Dommerne er ikke konsekvente, og det er irriterende. Nå får vi bare nullstille oss, og ta dem hjemme på Jordal onsdag, sa VIF-veteran Morten Ask til Dagsavisen.

Det begge var enige om, var at VIF i stor grad har seg selv å takke for det knepne tapet. De gjorde feil ved Lørenskogs to første scoringer.

Straffet for feil

- Vi gjør grove feil i midtsonen, og får overganger imot. To mot èn, er gavepakker til et så godt lag som Lørenskog, sier "Shampo".

Vålerenga startet kampen med en voldsom offensiv. Men, Lørenskog fikk sjansen i overtallsspill etter fem minutter, og da så en spillesugen Martin Laumann Ylven sitt snitt til å sende gjestene opp i ledelsen. Fortjent.

Etter dette tok hjemmelaget mer og mer over. Og under ett minutt etter den første scoringen, utliknet Tony Romano.

OK, trener Knutsen og veteran Ask skylder på utespillerne, men VIF-keeper Steffen Søberg på sitt beste, hadde sideforskjøvet kjappere og avverget scoringen.

Lørenskog kjørte på, og presset VIF høyt og intenst. Men, med 40 sekunder igjen av perioden, var Martin Laumann Ylven nær på å gjøre akkurat det samme som han gjorde da han sendte VIF i ledelsen. Igjen spilte VIF i undertall, Ylven bykset fram og skjøt i leggskinnet på Lørenskogs keeper Jeff Jakaitis.

1-1 etter åpningsperioden, 13-9 i skudd for hjemmelaget.

Karterud-scoring

- En OK gjennomført periode, bortsett fra nevnte personlige feil i avgjørende situasjoner, sier Espen Knutsen.

Lørenskog var spillemessig best også i midtperioden, men VIF var stadig farlige da de kom framover. Etter drøye 15 minutter, slo så Magnus Brekke Henriksen inn 2-1. Igjen kunne keeper Søberg sideforskjøvet noe kjappere ved Lørenskogs offensive tversoverpasning, men rakk ikke helt over, og i ubalanse så han pucken forsvinne inn mellom beina hans og i nettmaskene.

VIF utliknet ved Jørgen Karterud fem minutter før siste hvile, etter fin pasning fra Tobias Lindström.

Kok mot slutten

I sisteperioden tok hjemmelaget ledelsen etter 1.46 minutter. Laumann Ylven satt utvist og Robin Sterner ble matchvinner i andre kamp på rad.

VIF tok ut keeper, ble muligens snytt for en utvisning, og hele 2460 tilskuere sto på setene og fulgte de intense sluttsekundene.

Men, Lørenskog vant 3-2. Alt i alt helt fortjent.

- Lørenskog som lag besitter bedre ferdigheter enn oss, men alt i alt er dette en bra gjennomført kamp. Vi skal bare ikke begå elementære feil, så tar vi dem på Jordal onsdag, avsluttet Espen "Shampo" Knutsen.

- Vi ble ikke skremt av det Lørenskog hadde å by på. Det er absolutt mulig å ta dem i disse semifinalene, avsluttet Morten Ask.

Storhamar slo Stavanger

Storhamar tok sesongens første seier over Stavanger mandag. Attpåtil i Stavanger. Det skjedde i den andre semifinalen.

Etter at det sto 2-2 foran tredje periode i Stavanger ble svenske Hampus Gustafsson matchvinner med sin 3-2-scoring.

Stavanger slo Storhamar i samtlige fem seriekamper denne sesongen. Dermed valgte seriemesterne fjorårets finalemotstander allerede i semifinalen.

Storhamar målvakt Oscar Östlund storspilte i mesterligaen før jul. Etter det har innsatsen vært blandet. Mot Stavanger mandag var svensken nok en gang glimrende. Lagens møtes igjen i Hamar OL-amfi onsdag.