Sport

Bitene faller på plass for KFUM

Nå som terminlista for Obos-ligaen er sluppet, kan KFUM Oslo få litt flere biter på plass foran årets sesong. Både med tanke på hvor de faktisk skal spille, og for klubbens kanskje aller viktigste spiller.

KFUM-trener Jørgen Isnes spøkte med at han ønsket å både starte og avslutte sesongen på hjemmebane. Selv om det ikke gikk inn, før han i hvert fall starte og avslutte sesongen mot samme lag. Kåffa møter nemlig Jerv i Grimstad i første kamp, før sesongens avsluttes på hjemmebane mot nettopp Jerv.

– Det at vi avslutter sesongen på hjemmebane er fint. Man vet aldri helt hvor man er på tabellen før siste serierunde, men forhåpentligvis er vi i en situasjon der vi har noe å kjempe for oss denne sesongen. Ellers er det nesten hipp som happ hvem du møter først i Obos-ligaen, men vi slo Jerv på gresset der i fjor, så vi lever godt med det som åpningskamp, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Les også: Slik spilles Obos-ligaen 2021

Vet ikke hvor de skal spille

For KFUMs del var ikke det viktigste med terminlista hvem man fikk, men at den faktisk kom. Det gjør det nemlig mye enklere å planlegge og finne ut hvor laget faktisk skal spille sine hjemmekamper i år.

– Siden man skal bygge her oppe på vår stadion, vet vi ikke hvor vi skal spille enda. Det blir enten på en av sidebanene, eller på Intility. Nå som både herrene og damelaget til Vålerenga skal spille i Europa er ikke det bare enkelt å finne ut, men nå som terminlista kom blir det i hvert fall lettere å se om vi får det til, forteller Isnes.

Det er KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg som holder i den biten, men Isnes sier at det trolig blir noen møter der i løpet av uka, og at en avgjørelse er rett rundt hjørnet.

– Jeg er ikke så mye involvert når det kommer til akkurat det, men håper selvsagt på en avgjørelse så raskt som mulig. Også slik at vi vet hvor vi skal spille treningskamper, og med tanke på å få trent nok på den bana vi skal spille på, sier han.

Les også: Klubbene i 3.div ber Divisjonsforeningen tenke nytt rundt oppsettet (+)

Terminlista og Sortevik

I tillegg har det også ganske mye å si for spillestallen til KFUM, da kaptein Stian Sortevik har signalisert at han ønsker å få mer tid med familien.

– Stian har også ventet litt på terminlista, for å ta en endelig avgjørelse. Nå som den har kommet, må vi sette oss ned med han og se på hva som er mulig å få til med tanke på hans familieliv, sier Isnes som opplyser om at det heller ikke er noe nytt å melde rundt Robin Rasch eller Bilal Njie.

– Alle er med oss på trening, og det er gutter som trives her og vi ønsker selvsagt å ha dem med videre. Det blir en ordning der på ett eller annet tidspunkt, men det er ikke et stressmoment hverken for oss eller for dem, sier Isnes og fortsetter:

– Vi vant kamper uten dem i fjor også, og på ett eller annet tidspunkt må vi slippe til nye spillere og gi unge talenter muligheten. Robin, Bilal og Stian kommer ikke til å være her for evig, og da må vi ha spillere som er klare til å ta over. Vi er ikke en klubb som kan hente mange spillere, så vi må produsere dem selv, forteller han.

Les også: Sortevik vurderer karrierestopp: – Ser for lite til familien (+)

– Oppsettet har ikke så mye å si

Kåffa-treneren synes det er vanskelig å si om han er fornøyd eller ikke med oppsettet.

– Med tanke på poengfangsten har det nok ikke så mye å si, men du ser ofte på de kampene der du kan trekke publikum og litt på de fem første og fem siste kampene. At vi ikke møter noen av de nyopprykkede lagene i starten er kanskje også en fordel, da de ofte spiller med stor entusiasme de første rundene, sier Isnes som for øvrig synes det er bra at Obos-ligaen prøver å legge kamper på andre tidspunkter enn Eliteserien.

Apropos publikumskamper er det størst sannsynlighet for at KFUM kan dra nytte av publikum i møtet med Grorud.

Der den første kampen er fredag 30. april på Grorud Arctic Match er returkampen torsdag 20. august i runde 20.
Eirik Kjønøs menn åpner borte mot Ranheim, før de avslutter sesongen hjemme mot Kjetil Rekdals HamKam.

– Vi skal møte alle lagene hjemme og borte, så det har ikke så mye å si hvordan oppsettet ble. Det eneste jeg er misfornøyd med er motstanden. Den kunne gjerne vært enklere, sier Kjønø til Dagsavisen og ler.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Grorud, KFUM og de andre Oslo-lagene

Grorud vil opp på tabellen

For sørlendingen blir selvsagt oppgjøret på Sør Arena mot Start 10. september spesielt. Ut over det ser Kjønø fram til nok en sesong i «kokosligaen».

– I 95. minutt i siste serierunde i fjor lå vi på 10. plass. I det 96. lå vi på 13. plass. Obos-ligaen er en kokos-liga det er jævla gøy å være en del av. Eller, det er utrolig spennende og givende hele veien, men det kan også være et helvete underveis, sier Kjønø.

Grorud-treneren sier at det virker som alle er glade for å være tilbake, og at januartestene er bedre enn noensinne.

– Jeg tror vi er i en god posisjon inn i årets sesong, siden vi har opplevd både medgang og motgang i OBOS-ligaen. Med de referansene og erfaringene vi har med at vi lyktes å unngå nedrykk i fjor, og at vi fortsatt synes det er litt stas å være i Obos-ligaen, tror jeg vi er i en god posisjon. Vi har heller ikke måttet selge unna halve laget og bygge på nytt, men vi er forberedt og klar for å bygge videre, og prestere bedre denne sesongen. Vi ønsker ikke være et lag som ligger i bunnen av tabellen og så vidt klarer seg. Vi vil oppover på tabellen, sier Kjønø.

Les også: «Trikkeligaen»: Grorud-treneren om sin første kamp: – Plis, vær så snill, dette her er så ydmykende

Mer fra Dagsavisen