Sport

Adrian Smiseth Sejersted reiser hjem fra alpin-VM – skal opereres

Medaljehåpet Adrian Smiseth Sejersted reiser hjem fra alpin-VM uten å ha kjørt et renn. Smertene i kneet fører til at han skal opereres.

Det skriver han på sin egen Instagram-konto. Det var NRK som først meldte om det.

– Jeg har egentlig vært litt forberedt på det de siste ukene. Jeg sier til meg selv at det heldigvis ikke var neste år. Jeg setter OL veldig mye høyere, så jeg er veldig motivert for å starte jobben inn mot det, sier Sejersted når NTB møter ham utenfor hotellet før avreise.

Sejersted har lenge hatt problemer med det høyre kneet, men det ble forverret i Bormio i romjula. Deretter ble kneet ytterligere forverret i Garmisch-Partenkirchen i et nestenuhell like før målgang rett før mesterskapet i Cortina d'Ampezzo.

Les også: Ny utsettelse i alpin-VM – tåke stoppet kvinnenes super-G

– Hadde et lite håp

Søndag sa han til NTB at han var usikker på om han kunne stille i super-G-rennet som opprinnelig var oppsatt tirsdag, men Sejersted erkjenner at han har lagt på litt mer godvilje enn det som har vært tilfelle.

– Jeg liker gjerne å være litt mer positiv enn det som er realiteten. Det var litt sånn 50/50. Jeg la på en god del prosent. Jeg hadde et lite håp, men det funket ikke. Da er det hjem og fikse, sier Sejersted.

Landslagslege Trond Floberghagen sier til NTB at det var en fornuftig beslutning.

– Det er jobbet med kneet de siste dagene med mål om start i VM. men han merket i dag at dette ble problematisk. Beslutningen tok han selv i samråd med helseteamet. En klok beslutning. Det eneste riktige er å reise hjem og begynne behandling, sier Floberghagen.

Værproblemene i Cortina har gjort at mennenes super-G er flyttet til torsdag, men nå er det klart at rennet går uten Sejersted. Kjetil Jansrud og Henrik Røa blir Norges representanter der.

Les også: VM-starten i alpint utsatt på grunn av kraftig snøfall

– Veldig spesielt

Dermed er det norske VM-laget ytterligere redusert. Aleksander Aamodt Kilde, Atle Lie McGrath og Lucas Braathen pådro seg alle langtidsskader før mesterskapet, og rett før avreise til VM kom beskjeden om at også Maria Tviberg er ute med skade.

– Det har vært en utfordrende sesong med skader på flere utøvere. Det er aldri heldig. Det blir en krevende situasjon. Det er veldig spesielt at vi får så mange samtidig. Nå er alle tatt godt vare på. Jeg tror dette skal gå bra og håper vi stiller med fulltallig lag neste sesong, sier Floberghagen.

Så langt er ingen renn gjennomført i VM, selv om det skulle vært kåret tre mestere allerede. Heller ikke onsdag blir det avviklet noen konkurranse i Cortina.

Super-G for både kvinner og menn er flyttet til torsdag, kombinasjonsrennene til mandag.

Les også: VM alpint 2021, her er fullt program dag for dag

Mer fra Dagsavisen