Til tross for å ha tatt seg tid til å showe på oppløpet, vant til slutt Norge med 1.16 minutter ned til Tyskland på sølvplass.
Etter målgang fikk det norske laget ta steget opp på kongetribunen, hvor de fikk gratulasjoner fra blant annet dronning Sonja.
– I dag tror jeg at vi gjorde en av tidenes beste lagkonkurranser i kombinert, sa Riiber til dronningen
– Så bra, da må dere være veldig fornøyde, svarte hun.
Overfor NRK gjentok han påstanden.
– Jeg vil påstå at det kanskje er den råeste langkonkurransen noensinne i kombinert. Vi er overlegne, rett og slett, sa han.
Samtlige av Norges fire utøvere var også med da de sikret gullet foran Tyskland og Østerrike i Planica for to år siden.
Før langrennet var luken fra det norske kombinertlaget på 14 sekunder ned til Japan på 2.-plass, mens det var 28 sekunder til Tyskland.
– Et veldig bra utgangspunkt, og kanskje enda bedre enn vi turte å håpe på, sa landslagstrener Truls Johansen til NRK etter hopprennet.
Herjet
Oftebro startet ballet i langrett for de norske med en fantometappe, hvor han økte ledelsen til 43,1 sekunder ned til Tyskland, som hadde tatt over sølvplassen ute i sporet.
Hansen leverte også sterkt i skisporet og økte forspranget til Tyskland med ytterligere 20 sekunder, før Hagen nærmest satte spikeren i kista og sendte Riiber ut med en ledelse på 1.15 minutter.
– Det ser veldig lovende ut. En veldig god dag for hele det norske laget i bakken, og det ser vel så bra ut her. Det var veldig gøy å gå i dag, sa Oftebro til NRK etter at Riiber ble sendt ut på ankeretappen.
– I dag har alle gjort en veldig bra jobb, dette var moro, istemte Hansen.
Norges ankermann fikk dermed gå i ensom majestet inn til et soleklart VM-gull foran et relativt glissent publikum i Granåsen.
I hopprennet slo Hagen til med et svev på 95 meter, før Oftebro fulgte opp med 99,5 meter. Riiber leverte hoppdelen lengste svev på 107 meter, før Hansen sikret ledelsen med 102 meter.
Les også: Strøm hoppet ned til bronse i Granåsen – Nika Prevc sikret gullet
Langt jurymøte
Riiber opplyste i januar at han gir seg etter sesongen. Heming-utøveren sliter med en kronisk tarmsykdom og har valgt å sette idretten til side for å fokusere på rollen som tobarnsfar.
Lørdag skal kombinertherrene ut i sin første individuelle VM-konkurranse i Granåsen når det er duket for kompaktøvelsen. Det er første gang den er på VM-programmet.
Den konkurransen fikk en litt mer vrien opptakt enn de norske utøverne nok hadde håpet på, da juryen brukte svært lang tid etter konkurransen på å avgjøre hvem som skulle få bronsen. Johannes Lamparter spurtet inn til bronse for Østerrike, men Japan leverte inn protest etter spurten.
Lamparter selv var imidlertid ikke bekymret i intervju med NRK etter målgang.
– Jeg håper alt går bra, og at alt løser seg for det beste. I Formel 1 er det den som kommer først inn som kan velge først, og jeg mener jeg var først inn på oppløpet. Jeg så ikke han jeg spurtet mot, så jeg tok den avgjørelsen som var best for meg, og forhåpentligvis går det bra, sa Lamparter til NRK.
Les også: Østerrike beholdt bronsen etter langt jurymøte: –100 prosent feil
– 100 prosent feil
Juryen brukte godt over en time på å ta en avgjørelse, der både landslagstrenerne, utøverne og flere vitner var innom. Til slutt falt juryen ned på at Østerrike fikk beholde bronsemedaljen.
– Det er en fryktelig vanskelig sak synes vi. Juryen endte på å stå på resultatet. Det er ikke tvil om at østerrikeren bytter fil, og da har vi hatt en obstruksjonsdiskusjon. Etter at vi har gått gjennom alle vinkler og bilder synes vi at protesten blir for tynn til å diske Lamparter. Vi mener han er akkurat langt nok foran, sier rennsjef Lasse Ottesen til NRK.
Det er noe ekspertene til NRK var svært uenige med.
– Her er Østerrike veldig heldig. Det å bruke en time på det her er rett og slett latterlig. Det er utrolig dårlig håndtert, og en 100 prosent feil avgjørelse, sier ekspert Magnus Moan.