Straffebom da Vålerenga spilte uavgjort i Haugesund

Vålerenga var nær å vende til seier borte mot Haugesund lørdag, men da Henrik Bjørdal bommet på straffe måtte Oslo-laget nøye seg med ett poeng.

I Haugesund ble det en «kjemisk målsjansefattig» førsteomgang, hvis man skal sitere Dag-Eilev Fagermo i pausen, og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Haugesund var på vei inn i sin åttende omgang uten mål, men den rekken fikk Bilal Njie slutt på da han satte kampens første etter timen spilt

Som mot Rosenborg svarte Vålerenga like etter å ha sluppet inn, og denne gangen var det 18 år gamle Magnus Risnæs som reduserte for blåtrøyene.

Tjue minutter før slutt fikk Vålerenga straffespark etter en lengre VAR-sjekk. I duellen mellom Bjørdal og Egil Selvik var det sistnevnte som gikk seirende ut og sikret ett poeng til hjemmelaget.

– Jeg har en litt dårlig følelse nå, ja. Jeg bommet på straffe, vi kunne ha tatt med oss tre poeng. Men vi gjorde en god 2. omgang, så vi får ta med oss det, sa Henrik Bjørdal til TV 2 etter kampslutt.

Både Haugesund og Vålerenga har hatt trøblete sesongstarter og befinner seg et stykke ned på tabellen. Vålerenga er på 10.-plass med sju poeng etter seks spilte kamper, mens Haugesund er tre plasser bak og ett poeng fattigere.

Les alt om Vålerenga her!

Jatta-skade

En halvtime inn i kampen ble Seedy Jatta taklet tøft av Kevin Krygård. Stortalentet så ut til å ha vondt i ankelen etter sammenstøtet og måtte etter hvert byttes ut.

Alvorligheten av skaden er uklar, men Dag-Eilev Fagermo virket ikke veldig bekymret i pausen.

– Jeg tror det går greit, jeg, sa Vålerenga-treneren til TV 2.

Bilal Njie satte ballen i mål like etter halvtimen spilt, men Strandberg ble revet ned i forspillet, og dommeren blåste frispark til Vålerenga. Først da Njie satte ballen i mål igjen etter timen spilt ble navnet hans notert ned på listen over målscorere.

Njie fikk ballen av Peter Therkildsen feilvendt i boksen. Spissen vendte seg raskt rundt og fyrte av en rapp avslutning forbi Magnus Sjøeng i Vålerenga-målet.

Utlignet

Bare minutter senere svarte Risnæs. Unggutten fyrte av fra utsiden av sekstenmeteren, og via en Haugesund-spiller gikk ballen i mål forbi en utspilt Selvik.

Vålerenga så ut til å fullføre vendingen da Bjørdal skaffet straffespark med tjue minutter igjen, men midtbanemannen greide ikke å sette ballen i mål fra ellevemetersmerket.

16. mai møter Haugesund Rosenborg på bortebane, mens Vålerenga tar imot HamKam i Oslo.