Han var Vålerengas beste mot FKH

(FK Haugesund – Vålerenga 1-1). Slik vurderer vi VIF-spillernes innsats i kampen mot FK Haugesund.

MAGNUS SJØENG – 5. Våkent ute på en god ball mot Bilal Njie tidlig. Var generelt våken på lange oppspill fra vertene. Slapp dog inn Njies 1-0-scoring på nærmeste stolpe, og vil nok ergre seg litt over den. Ellers få sjanser å snakke om.

PETTER STRAND – 5. Godt oppspill mot Seedy Jatta tidlig, som så vidt ble klarert til corner. Halvdaft skudd på keeper etter et drøyt kvarter, etter bra ballbehandling. Var som vanlig solid i sin rolle. En av VIFs bedre i måkebyen.

HENRIK HEGGHEIM – 5. Passiv på FKHs 1-0-scoring. Lot Njie snike skuddet sitt forbi seg og i mål. Hadde ellers god kontroll med Strandberg. Farlig frampå på corner etter hvilen, men headet utenfor.

STEFAN STRANDBERG – 6. Nydelig brudd og nydelig gjennombruddspasning til Daniel Håkans etter 24 minutter, men Håkans mislyktes alene mot Selvik. Hadde stort sett kontroll på det meste fra FKH-angriperne.

LEONARD ZUTA – 5. Grei kontroll defensivt, men klarte ikke å gjøre seg veldig bemerket offensivt.

MAGNUS BECH RIISNÆS – 6. Vålerengas beste spiller sammen med Strandberg. Jobbet og slet, og viste fram mye av det lovende vi så gjennom hele oppkjøringen. Kvitterte sågar med Vålerengas eneste scoring, via en FKH-rygg. Erstattet av Fredrik Oldrup Jensen etter 67 minutter.

Les alt om Vålerenga her!

ODIN THIAGO HOLM – 5. To viktige inngripener i egen boks da Njie og FKH var farlig frampå i 1. omgang. Jobbet og slet, men klarte ikke bidra med så mye offensivt krydder. En kamp på det jevne.

HENRIK BJØRDAL – 4. Vippes ned fra femmeren grunnet straffemissen som kunne gitt VIFs første seier mot FKH i måkebyen siden 2019. Ellers jobbet han bra, som vanlig. Hadde et fint skudd kort tid etter pause, men det gikk like utenfor.

DANIEL HÅKANS – 4. Fikk en gigantisk mulighet alene mot FKH-keeper Egil Selvik etter 25 minutter, men tapte duellen mot sisteskansen. Kanskje var det offside, kanskje ikke. Prøvde å utfordre en del, med varierende hell. Erstattet av Jacob Dicko Eng etter 67 minutter.

SEEDY JATTA – 4. Ut med skade åtte minutter før pause, etter å ha blitt klippet ned av FKHs Kevin Krygård. Meget ubeleilig skade for VIF og formspilleren. Truet FKH med farten sin før skaden, men fikk ikke utrettet mye.

MOHAMED OFKIR – 5. Mye nesten for Ofkir denne gangen, men veldig villig offensivt. Virker å være i stigende form, noe som kan bli viktig for VIF i fortsettelsen.

TORGEIR BØRVEN – 4. Inn for en skadet Seedy Jatta etter 37 minutter. Fikk vanskelige arbeidsforhold, men klarte heller ikke å involvere seg veldig. Er inne i en tung formperiode.

Jacob Dicko Eng og Fredrik Oldrup Jensen spilte for lite til å bli vurdert.