Sport

Mener VIF ikke trenger forsterkning: – Jeg er god nok

Vålerenga er på jakt etter ny venstreback, ettersom Sam Adekugbe forlater klubben 1. august. I stallen har VIF allerede Oskar Opsahl (19), som selv er mer enn klar nok til å gå inn på A-laget.

VALLE (Dagsavisen): Etterfulgt av sin bror Sakarias, kom Oskar Opsahl fra Stabæk til Vålerenga i 2017. Siden da har det blitt mye spill på junior- og rekruttlag, og i 2019 debuterte venstrebacken på VIFs A-lag i første runde i cupen mot Faaberg.

I fjor kom også debuten i Eliteserien, da han kom inn for Matthías Vilhjálmsson mot Molde på bortebane.

Da Sam Adekugbe slet med en skade i fjor sommer, var det midtbanespiller Felix Horn Myhre som vikarierte på VIFs venstreback. Opsahl ble sett på som et alternativ, men var ikke kampklar i Eliteserien.

– I pre-season i fjor skadet jeg kneet, så jeg måtte operere menisken. Da Sam fikk sin skade på sommeren hadde jeg bare vært tilbake i full trening i en måneds tid. Da fikk jeg beskjed om at jeg ikke hadde nok kamptrening for 90 minutter i Eliteserien, sier Oskar Opsahl til Dagsavisen.

– Førstevalget er her

Nå ser situasjonen annerledes ut. Førstevalget Sam Adekugbe (26) nå er klar for tyrkiske Hatayspor fra august. Det gir mulighet for mer spilletid for unggutten, selv om VIF i disse dager skal ha inn minst én back til i stallen.

– Jeg håper at jeg skal være en av deltakerne til å ta plassen til Sam. Nå vet ikke jeg hvordan det er med henting av spillere og sånt, men jeg vil absolutt ta over den posisjonen så fort jeg kan, sier Opsahl ambisiøst.

Vålerengas Oskar Opsahl.

Venstrebacken er innforstått med at klubben er på jakt etter venstreback, men selv mener 19-åringen at VIF ikke trenger å hente en bedre spiller enn ham.

– Vålerenga trenger en backup. Førstevalget er her allerede, sier han og sikter til seg selv.

– Så du er god nok til fast plass i VIFs ellever?

– Jeg ville sagt det, ja, slår Opsahl fast.

Må bli bedre defensivt

Vålerengas rekruttlag valset over Senja mandag, og slo laget fra Nord-Norge hele 5–1. Her var Opsahl meget god sammen med resten av laget, og backen fikk med seg en assist på corner.

Unggutten fikk gode tilbakemeldinger fra sin hovedtrener, Dag-Eilev Fagermo.

– Fagermo var fornøyd med meg, han. Både defensivt og offensivt, og jeg var god på det han mener jeg må jobbe ekstra med også. Det var kun gode tilbakemeldinger etter den kampen, som er noe av det beste jeg har vært med på med andrelaget. Vi er et ungt lag der også, så det er veldig gøy, sier Opsahl.

VIF-treneren sier følgende om hvor nærme backen er å starte for A-laget:

– Han er i hvert fall såpass nærme at vi ikke henter inn en venstreback som enten er for gammel og på vei ned, og som bare skal løse et kortsiktig problem, eller en veldig ung spiller som ikke har noe større potensial.

19-åringen mangler litt på det defensive før han kan starte, mener Fagermo.

– Oskar er god nok offensivt. Det er forsvarsspillet hans som foreløpig trenger mer. Jeg har snakket med Oskar om at de kampene han får i 2. divisjon er veldig bra. Vi jobber mye med han på feltet. Han må få mer erfaring i forsvarsspillet, først og fremst, forklarer Fagermo.

Ifølge Nettavisen-journalist Stian André de Wahl, skal Leonard Zuta være en av venstrebackene på VIFs ønskeliste:


Nyeste fra Dagsavisen.no: