Sport

Lunov ferdig i Vålerenga

Haakon Lunov er enig med klubben om å avslutte samarbeidet.

Det bekrefter VIF på sitt eget nettsted onsdag.

– Haakon har et ønske om å komme videre i sin egen karriere som fotballtrener. Vi har kommet til at denne løsningen er best for begge parter, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til vif-fotball.no.

– Vi skilles som venner, sier Ronny Deilas tidligere assistent til Dagsavisen.

Les også: Kilder til Dagsavisen: Han nærmer seg Vålerenga (DA+)

Etter at Deila dro til New York City FC, gikk Lunov åpent ut og sa at han ønsket seg hovedtrenerjobben. Den gikk i stedet til Dag-Eilev Fagermo.

– Jeg angrer ikke på det jeg sa. Jeg var faktisk enda mer tydelig internt. Jeg er ingen tilhenger av skjulte agendaer, så da mener jeg det er bedre å være helt åpen, sier han.

Nå må han se seg om etter nye muligheter.

– Jeg har ingen hast med å finne ny jobb midt i «pre-season». Nå vil jeg bruke tida framover til å lære mer.

Les også: VIF-vikar Lunov etter utklassingen: – Det bør bli meg (DA+)

VG meldte tidligere onsdag at partene var i samtaler om å avslutte samarbeidet.

– Jeg kom som Ronny Deilas mann, og jeg var Ronny Deilas mann. Da han forlenget sin kontrakt, men så dro, og jeg akkurat hadde fullført Pro-lisens kurset, var det naturlig for meg som et neste steg i karrieren å lansere meg selv som en kandidat til hovedtrenerjobben. Da den gikk til Dag-Eilev (Fagermo) hadde vi gode samtaler om veien videre, og for meg blir integritet viktig i det at det både blir riktig og viktig for ham å begynne å forme sitt apparat så tidlig som mulig. Samtalene med klubben har vært veldig bra og det er ingen stor dramatikk i dette. Det handler til slutt hva som er best for alle parter – Vålerenga, Dag-Eilev og meg selv, sier Lunov til VIFs nettsted om exiten.