Sport

Lyns unge håp

Lyn har vært kjent for å satse på unge talenter fra egne rekker. De siste årene har det derimot vært få av dem.

Lyn har tilbrakt de siste årene i lavere divisjoner. I år er det 3. divisjon og et opprykk virker langt unna. Det er i en slik situasjon klubben må velge: Satse på erfaring utenfra, eller ungdommelig mot fra egne rekker? Lyn har ikke vært fremmed for å ta snarveier på veien oppover i seriesystemet gjennom å satse på etablerte folk utenfra.

Lyn Fotball-Magasin (LFM) har valgt ut fire spillere som kan være med på å løfte klubben til gamle høyder. Alle fire er hentet ut av juniorstallen. I tillegg nevner LFM Emil Borkø, den etablerte Lyn-gutten, samt Johannes Johannesen og Joakim Pedersen Strand som kommer utenifra, men som har omfavnet Lyn-kulturen. Lyns G19-lag sparker også bra fra seg, så det gror godt i klubben. Dog er det en horisont på noen år før disse slår ut i full blomst.

Les også: Disse to kjørte 550 mil (!) for å se Lyn spille kamp i 3. divisjon (DA+)

Her er de fire:

Trygve Kvalbein Løberg

Toget fra Tåsen, 00-gutten Trygve Løberg, sønn av tidligere Vålerengen, Brann og HamKam-spiller og tidligere assistenttrener i Lyn, Knut Arild Løberg. Har aldri spilt for noen annen klubb enn Lyn og kan brukes som midtstopper, men er hovedsakelig kjent som den meget offensivt anlagte høyrebacken som stormer utrettelig opp og ned langs linjen gjennom 90. minutter pluss tillegg, og prikker innlegg inn i boksen.

Haakon Hagen Aase

Haakon Hagen Aase er en av få offensive spillere fra 00-generasjonen som har vært kapabel til å bite ifra seg i seniorfotballen og som nå også har slått seg inn i A-lagstroppen. Haakon er en typisk signalspiller som starter presset som førsteforsvarer og drar med seg laget for en kollektiv gjenvinning av ball høyt i banen, kort og greit en lagspiller, ifølge LFM.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mikkel Tveiten

Mikkel Tveiten 02-gutten bør være viden kjent for alle Lyn-supportere. Debuterte på A-laget allerede i fjor og spilte rundt halvparten av kampene, har 18 kamper for Norge G16 og står med 6 kamper og 1 mål på Norge G17. Trives klart best som venstreback selv, når han får lov til å involvere seg mer i spillet og drive framover, men Bent Inge Johnsen virker å ha større tro på Ullevål Hageby-versjonen av Paulo Maldini som midtstopper. Har proffkontrakt ut 2020 og følges ifølge Joachim Jonsson tett av Southampton.

August Tuastad Randers

August Tuastad Randers er Lyns nye forsvarssjef, med potensial til å kunne bli klubbens fremtidige kaptein de neste 10–15 årene og lede Lyn til gull i eliteserien 2030. Lyns 00-generasjons hærfører og Oslo vests svar på Franz Beckenbauer er en ekte Lyn-gutt som aldri har spilt for noen annen klubb. De senere årene har i tillegg juniorlagets kaptein også vist fram den offensive siden sin, derav kallenavnet Oslo vests Beckenbauer. En komplett midtstopper/libero med et tungt skudd og lange harde innkast som skaper kaos i boksen, er skussmålet til August fra LFM.

PS. 1. pinsedag tapte Lyn 0-3 for Follo og tetkampen synes veldig langt unna...

Mer fra Dagsavisen