Sport

I 2016 lå Harald alvorlig syk på Ahus. I helgen kjørte han sitt livs bobiltur for å se Lyn i nord

Harald Sollund og Per Kristian Arnø tilbakela til sammen 550 mil i helgen. Grunnen? For å se Norild – Lyn i Øst-Finnmark.

VADSØ STADION (Dagsavisen): Det var Lyns eget nettsted som først omtalte Lyn-duoen som skulle kjøre oppover i anledning lørdagens kamp i 3. divisjon, avdeling 2. Harald Sollund, som lå på Ahus for tre år siden, kom seg til hektene av alvorlig sykdom i 2016. Etter det besluttet han å reise og oppleve mer. Denne helgen fikk han og Arnø seg en skikkelig kjøretur.

– Det var kjærligheten til Lyn som gjorde at vi tok turen oppover. Å kunne oppleve det vakre landet vårt. Jeg hadde aldri vært i Finnmark heller. Og vi hadde en fantastisk tur, sier Sollund til Dagsavisen.

Les om selve kampen her: Lyns dødballer senket Norild: – Vi vant for dem som reiste helt opp hit (DA+)

Duoen kjørte gjennom Norge på turen fra Oslo til Vadsø. De tok også et par avstikkere.

– Vi kjørte opp via Trondheim, Bodø, Tromsø, Kautokeino og Karasjok. Så hadde vi en liten sveip innom både Finland og Sverige. Det ble 330 mil totalt, sier Sollund.

Saken fortsetter under bildet

###

Harald Sollund og Per Kristian Arnø har lagt mange mil bak seg i bobilen. En liten maskot (midten) fikk også være med på turen. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Varm velkomst

– Her oppe har vi vært innom Vardø og Hamningberg. Men jeg vil si at Vadsø får prisen for mest hyggelige by. Mottakelsen her har vært superb, det er kanskje den vi vil huske best. Norilds trener kom og håndhilste på oss da vi ankom. En hyggelig gest, sier han.

Per Kristian Arnø nikker anerkjennende. Han er glad de tok turen.

– Det var verdt det. Vi har et fantastisk land. Og vi var heldig med været i tillegg, sier han.

Saken fortsetter under bildene

###

Lyn-fansen kunne juble for fire scoringer i det kjølige Vadsø-været lørdag.

###

Her tar de tilreisende "The Poznan"-feiringen - med ryggen til banen.

– Men dere må jo hjem også?

– Jeg er redd for det, ja, ler han.

– Det blir raskeste vei tilbake. Da kjører vi via Finland og Sverige nedover, tilføyer Lyn-supporteren.

– Vi ender på rundt 550 mil totalt, kommenterer Harald Sollund.

Les om opptakten til kampen her: Hva ligger over 200 mil unna Oslo og er like langt øst som Istanbul? Lyns neste bortekamp (DA+)

Hylles av Johnsen

Det var vind og kun et par plussgrader i lørdagens match, men Lyn varmet den tilreisende Lyn-fansen med 4-3-seier og tre poeng. 12-13 Lyn-fans hadde tatt turen nordover, de fleste av dem med fly. Lyn hadde for øvrig aldri før spilt så langt nord  – eller øst  – i seriespill som mot Norild.

– Jeg synes egentlig ikke det var så jevnt, men det ble nervøst på slutten. Det kjentes ut som om dommeren la til et kvarter på slutten. Men nå er vi happy, så happy. Nå skal vi sitte og glise i 200 mil på veien hjem. Livet er verdt å leve!, sier Sollund.

###

Norild-trener Johan Rollstad (t.v.) med Arnø og Sollund etter kampslutt.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Lyn-trener Bent Inge Johnsen applauderte bortesupporterne sammen med spillerne etter kampslutt.

– Det er sinnssykt imponerende at de tok turen helt opp hit. Det forteller mye om potensialet i og rundt denne klubben. Det er bare å ta av seg hatten og si takk til alle som kom, sier han til Dagsavisen.

###

Bent Inge Johnsen og hans trenerteam i Lyn før kampstart mot Norild.

Mer fra Dagsavisen