Sport

Ekte osloderby

I gamle dager kom det opp mot 30.000 tilskuere på en slik kamp. Nå håper Skeid på 1.500 tilskuere til lokaloppgjøret mot Lyn.

Bilde 1 av 2

På festdagen 1. mai er det klart for et klassisk osloderby mellom Skeid og Lyn. Begge har startet svakt i serien, med henholdsvis ett og null poeng.

Dagsavisen har den senere tid hatt artikler og nett-TV-saker om hvordan oslofotballen var på 1960-tallet. Legendene Kjell Kaspersen (Skeid), Ola Dybwad Olsen (Lyn), og Terje «Henger'n» Hellerud (VIF), har blant annet fortalt historier fra osloderbyene.

Les reportasje her: Da Oslo-fotballen skapte legender

VIF holder stand som topplag, mens altså Skeid og Lyn holder til i 2. divisjon, i avdelingen kalt «Trikkeserien».

– Vi kjenner historien. Skulle så gjerne hatt det slik i dag også. Men dessverre trøbler begge klubbene. Vi i Skeid har ikke penger, vi satser på egne unge spillere. Det bærer de sportslige prestasjonene preg av. Lyn bygger lag på samme måte som oss. Det er to tidligere storheter som møtes, sier Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold.

Historisk sus

– Det er et bra historisk sus om denne kampen, ja. Det kan bli en fin ramme rundt kampen, tatt i betraktning hvor klubbene står for øyeblikket, sier Lyn-trener Trond Andersen.

– Skeid spiller hjemmekampene der vi trente på 60-tallet. Det sier vel det meste om situasjonen, sier Skeid-legenden Kjell Kaspersen i TV-programmet «Fotballsnakkis» på Dagsavisens nettsider.

På Nordre Åsen skal det komme en sittetribune med plass til 400 personer. Men prosjektet lar vente på seg.

– Vi får det ikke klart til denne kampen, heller ikke til cupkampen mot Odd. Det blir så som så med fasiliteter. Men, sånn er det her nå, sier Skeid-treneren.

Les også: Lyn sist med null poeng

Menn mot gutter

Han er fremdeles bitter på resultatet i åpningskampen mot Stabæk 2, da Skeid ledet 3–1 til elleve minutter gjensto, og det til slutt ble 3–3. Sist helg ble det stygge sifre i kamp nummer to i serien: 0–4 borte mot Finnsnes.

– I den siste kampen ble vi overkjørt fra start av. Der så det ut som menn som spilte mot gutter. Og litt sånn er det med dagens Skeid-lag. Vi har masse ungt talent, men få spillere som har erfaring og taktiske kunnskaper. Forrige sesong slo vi Finnsnes der borte. Men da hadde vi andre spillere. De rutinerte spillerne fra den kampen er ikke i klubben lenger.

Unge lag

– Hva forventer du av kampen mot Lyn?

– Det er to unge lag som møtes. Det er opplagt at en seier vil smake, som alltid. Jeg vet at Lyn også sårt trenger poeng, så jeg tror det blir tøft og jevnt, sier Kjell Sverre Hansen Wold.

Lyns Bastionen mobiliserer og har chartret egen trikk (!) til denne kampen.

Grorud og KFUM topper tabellen etter to serierunder. Mange holder KFUM som opprykkskandidat sammen med Tromsdalen, som også står med seks poeng etter to runder.