Fotball

Lyn sist med null poeng

Lyn tapte igjen og har inntatt sisteplassen i sin 2. divisjons avdeling. Vålerengas Elias Mar Omarsson scoret to mål for VIFs 2. lag mot Holmen.

Av Per Erik Moen

(Stabæk2 - Lyn 3-1, Holmen - VIF2 2-2).  Lyn gikk på sitt andre strake tap, og har inntatt den lite flatterende bunnplassen på tabellen i "Trikkeserien". For VIF2, viste Elias Mar Omarsson gode takter og scoret begge i 2-2-kampen.

Lyn hadde problemer i første serierunde hjemme på Bislett mot Grorud, og tapte 0-2. Det startet dårlig for Lyn i mandagens oppgjør også. At det sto 0-0 til pause var mer et resultat av ineffektive stabækspillere enn godt Lynspill.

- Vi sleit før pause, og var heldige som gikk til hvilen med 0-0, ja. Men så kom vi oss godt i 2. omgang. Det var befriende å få sesongens første seriemål, ved Joakim Strand Pedersen etter 47 minutter. Der og da var jeg sterk i troa, for vi hadde hevet oss betraktelig fra 1. omgang, sier Lyns trener Trond Andersen til Dagsavisen.

Tøff start

Men, kun ni minutter etter Lyns ledermål, var det klart for 1-1. Ved Emil Ekblom. Og da samme spiller satte 2-1 til hjemmelaget 13 minutter senere, gikk noe av lufta ut av Lyn.

- Vi hadde grepet, men mistet det. Og da Stabæk gikk opp i ledelsen, var det mange trøtte bein å se hos våre spillere. Det er vanskelig å komme bakpå, vi klarte ikke å gjøre noe særlig mer offensivt. Det er skuffende, sier Andersen videre.

Edvard Linnebo Race punkterte matchen fullstendig med sin 3-1-scoring 12 minutter før slutt.

- Nederst på tabellen med null poeng og 1-5 i målforskjell. Tøff start, Andersen?

- Ja. Men det er veldig langt igjen. Jeg sa før serien startet at Lyns mål er å overleve i denne divisjonen, spille sammen et homogent godt lag. Den jobben ser på ingen måte håpløs ut allerede etter to matcher, sier Lyns trener.

Omarsson svarte Rekdal

VIF2 spilte sin andre uavgjorte kamp på rad, og kom sterkt i andre omgang, etter å ha ligget under 0-2 til pause ute i Asker mot Holmen. Da Dagsavisen snakket med Kjetil Rekdal på Valle tidligere på dagen, sa han at Elias Mar Omarsson er en av de han forventer at hele tiden vil utfordre om plass i en startellever på førstelaget.

Responsen fra islendingen kunne knapt vært bedre enn å score to i denne kampen. Den første kom fire minutter etter hvilen, mens utlikningen kom på overtid.

Fredag klokka 16 er det duket for et klassisk Oslo-oppgjør mellom to falmende storheter. På Nordre Åsen er Skeid verter når Lyn kommer på besøk. Begge lag sliter innledningsvis, og en tre-poenger vil være av stor betydning for begge lag.

Mer fra Dagsavisen