– Overgrepssiktet mann (48) har hatt kontakt med flere unge jenter

48-åringen fra Madla, som er siktet for seksuell handling mot barn under 16 år, ble mandag fengslet i fire nye uker.

RA omtalte saken i forrige uke i forbindelse med at han ble varetektsfengslet for første gang.

Stavanger tingrett bestemte at 48-åringen kun skulle varetektsfengsles i én uke til tross for at politiet ba om fire uker.

Dermed ble det nytt fengslingsmøte i Jæren tingrett mandag der politiet ba på nytt om fire uker.

LES OGSÅ: 48-åring fra Madla varetektsfengslet for misbruk av jente

48-åringen er siktet for å ha foretatt en seksuell handling mot en 14 år gammel jente, og erkjenner straffskyld for dette.

Retten kom til at mistanken mot ham ikke var svekket, men styrket. Blant annet med tanke på at det er foretatt avhør av fornærmede.

Omfattende databeslag

I fengslingskjennelsen står det at retten merker seg at det er foretatt et omfattende databeslag hos 48-åringen.

«Foreløpig gjennomgang av deler av beslaget viser at siktede har hatt flere brukerkontoer og at han har hatt kontakt med flere unge jenter», heter det i kjennelsen.

LES OGSÅ: Lærer siktet for voldtekt av barn under 14 år

– Vi er helt i startfasen av etterforskningen. Databeslaget er relativt stort. Vi vil nå gå gjennom dette og vurdere ytterligere etterforskning på bakgrunn av det vi finner, sier politiadvokat Maren Sagvåg Retland til RA.

Bevisforspillelsesfare

Retten viste også til at det er bevisforspillelsesfare ved at 48-åringen kan ta kontakt med andre mulige fornærmede, og at han kan resette/fjernslette datainnhold dersom han løslates.

«Retten mener etter dette at det foreligger nærliggende fare for bevisforspillelse dersom siktede ikke holdes fortsatt i varetekt», heter det i kjennelsen.

Kan begå nye straffbare forhold

Jæren tingrett kom også til at det var gjentakelsesfare og at det er overhengende fare for at 48-åringen uten ny varetektsfengsling vil begå nye straffbare forhold av alvorlig karakter.

Blant annet viste retten til at 48-åringen flere ganger tidligere er straffet for seksuelle handlinger mot barn.

Han er også dømt for å ha vært i besittelse av materiale som viser overgrep mot barn.

LES OGSÅ: 45-åring fra Sandnes må i retten for overgrepsbilder

Politiet opplyste i fengslingsmøtet at en eventuell hovedforhandling sannsynligvis kan holdes i slutten av november i år.

Politiet tar også sikte på å holde 48-åringen varetektsfengslet fram til hovedforhandlingen.

Retten kom til at varetektsfengsling i fire uker ikke var et uforholdsmessig inngrep og at det ikke forelå noen fare for oversoning.

Anne Kroken, 48-åringens forsvarer, sier at hun vil anke fengslingskjennelsen til Gulating lagmannsrett.

– Min klient erkjente straffskyld umiddelbart i første avhør. Stavanger tingrett kom til at han skulle være varetektsfengslet i én uke og Jæren tingrett har forlenget dette med fire uker, uten at det har kommet fram noen nye opplysninger i saken, sier Kroken til RA.