Lurte kvinne til å tro at de var kjærester

Mann lurte kvinne for å skaffe seg seksuell omgang med henne.

En 51 år gammel mann møtte nylig i Stavanger tingrett tiltalt for overgrep mot en kvinne som er lettere psykisk utviklingshemmet.

51-åringen kom i kontakt med fornærmede via en onkel av kvinnen i 2013. På dette tidspunktet var fornærmede 16 år gammel og 28 år yngre enn 51-åringen.

Kontakten starter på Facebook, og utviklet seg til å omfatte andre former i form av telefonsamtaler og meldinger.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank

Daglig kontakt

Kontakten ble utvidet i årene som gikk, og i 2017 hadde de daglig kontakt, gjerne i flere timer. Fra sensommeren samme år hadde de også daglig kontakt med stort innslag av samtaler av grov seksuell karakter.

De møttes første gang i august 2017, og noen uker etter dette hadde 51-åringen seksuell omgang med fornærmede.

«I august 2017 oppfattet fornærmede at hun og tiltalte var kjærester. Tiltalte forledet imidlertid fornærmede til å tro at de var kjærester for å skaffe seg seksuell omgang, mens han i realiteten ikke anså henne som sin kjæreste», heter det i dommen.

LES OGSÅ: Slo seg skikkelig vrang da han fikk barnevernet på besøk

Omfattende

Retten viste til den omfattende skriftlige dokumentasjonen som er lagt fram for retten, sammenholdt med opptak av telefonsamtaler – og at dette viste tydelig hvordan tiltalte over lang tid har «groomet» fornærmede, og hvordan han har manipulert henne.

Ifølge dommen fra Stavanger tingrett lurte han fornærmede til å tro at de var kjærester, mens han overfor omverden omtalte henne som venn og «knullekompis».

LES OGSÅ: Hevdet at han hadde arvet Rolex av far – Rolex-en ble produsert i 2009. Faren døde i 2004

Som en støttekontakt

I et lydopptak av en telefonsamtale med en venn 21. juli 2018 har 51-åringen sagt til vedkommende at han er som en støttekontakt fornærmede.

Retten kom til at mannen skulle frifinnes for menneskehandel når det gjaldt hans kontakt med fornærmede, men at han skulle dømmes for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å utnytte hennes lettere psykiske utviklingshemming.

Han ble også dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år der en annen jente var fornærmet.

Straffen ble fengsel i to år og ti måneder, og han må også betale de to fornærmede henholdsvis 150.000 og 130.000 kroner i oppreisningserstatning.

LES OGSÅ: Bryllup på Jæren: Slo søster og knivstakk bror

LES OGSÅ: Får ikke tilgang til sexhjelpemidler