Viking rykket opp som seriemestere

Viking hadde god kontroll på kampen den første halvtimen, og alt så rosenrødt ut da Johnny Furdal sendte Viking i ledelsen. En gigatabbe av Iven Austbø ga Kongsvinger utligningen, og de mørkeblå stanget og stanget for å få mål. To sene mål fra Høiland og Bytyqi sikret til slutt opprykket og Obos-tittelen for Viking.

Bilde 1 av 6

Der er det over, og Viking slår Kongsvinger 3-1. Det betyr både at Viking rykker opp tilbake til Eliteserien, og at de mørkeblå gjør det som vinnere av Obos-ligaen.

Lagt til minimum fire minutter.

Vi går inn i overtiden her dere, og dette går veien for Viking.

Bytyqi går av til trampeklapp etter en strålende opptreden. Inn for Bytyqi kommer Rasmus Martinsen.

MÅÅÅÅL. 3-1. Zymer Bytyqi sikrer langt på vei opprykket. Bytyqi presser frem en feil hos Kongsvingers forsvarsspiller, og ballen spretter i foten til Høiland får den går videre til Bytyqi igjen. Alene med keeper gjør Bytyqi ingen feil og sender Viking opp i 3-1.

MÅÅÅÅL. 2-1. TOOOMY HØILAND! Furdal legger ballen opp på brystet til Høiland. Han demper ballen, får den under kontroll og banker ballen i nettmaskene. Knallscoring fra Høiland, som gjør at Viking nå ligger an til å vinne Obos-ligaen igjen.

Ibrahimaj holder igjen Kongsvingers Pålerud og får gult kort.

Ny gigantisk mulighet for Viking. Denne gang er det Høiland som får headet, men toppscoreren får ikke plassert ballen langt nok ned i hjørnet. Gorodovoi plukker frem nok en god redning. Kvarteret igjen.

RØDT KORT! Dongwan Gang hindrer Tripic i å komme på en overgang, og får sitt andre gule kort for dagen. Dermed skal Viking spille 11 mot 10 i de resterende 20 minuttene.

Aiaiaiai, Kongsvingers keeper Gorodovoi er i begivenhetens sentrum igjen. Høiland presser han til å gjøre en feil, og ballen blir liggende på et fat for Østensen på blankt mål. Men KIL-keeperen slenger seg over og får reddet skuddet som Østensen plasserer midt på keeper. Utrolig at det ikke står 2-1.

Güven legger seg ned, slik at Kongsvinger får tatt seg en liten timeout ved sidelinjen. En meget taktisk skade fra Güvens side der, som er på beina igjen.

67 minutter er spilt i det Tommy Høiland får sin første sjanse for dagen. Snur seg på en femøring og skyter, men keeper Gorodovoi gjør en utrolig reaksjonsredning på streken og Kongsvinger får ballen ut til corner. Den ender resultatløst.

Steffen Ernemann går ut for Even Østensen. 65 minutter spilt.

Zlatko Tripic kommer seg inn i straffefeltet, og blir felt. Herfra ser det ut til å være klink straffe, men dommer vinker det videre.

Iven Austbø slår ballen rett opp i været, men heldigvis for keeperen lander ballen oppå nettaket. Fanger den påfølgende corneren greit.

Corneren dabber ned i feltet, og ender opp hos Zlatko Tripic. Han banker ballen langt over mål. Nærmer seg timen spilt nå.

Bytyqi skyter ballen opp i hånda på en Kongsvinger-forsvarer. Hele SR-Bank Arena roper på straffe, men det ender med corner.

Bytyqi skyter, men det går ut til corner. Corneren blir klarert, men Furdal plukker opp ballen. Prøver å finte på seg en straffe, men Kongsvinger å ballen unna. Viking gjenvinner høyt, og legger press på Kongsvinger nå.

55 minutter spilt.

Minuttet senere tar likevel Aalesund ledelsen, og denne gangen blir det ikke avblåst. Dermed må Viking score her for å sikre opprykket, hvis ikke blir det playoff.

Aalesund har scoret mot Strømmen, men målet blir annulert for offside. Dermed ligger Viking fortsatt på direkte opprykk.

Går gjennom hele feltet.

Tripic og Dongwang Dang er i en duell, der Tripic går inn i en takling og nærmest treffer Dang i kneet. Tripic blir rasende, og Dang får det gule kortet og frispark.

Kongsvingers Adem Güven tar avspark for årets siste 45 minutter i Obos-ligaen.

1.omgang:

Der er det pause på SR-Bank Arena, og i skrivende stund er dette helt åpent. Viking kjørte kampen den første halvtimen, men etter Iven Austbøs enorme tabbe har Kongsvinger tatt over kampen. Viking er fortsatt på direkte opprykk, men ett mål til Aalesund sender Viking ned på tredjeplass. 45 uhyre spennende minutter igjen.

Lagt til minimum tre minutter.

Furdal med en godt slått corner. Andresson når nesten frem til ballen, men klarer ikke å få hodet på den. Triller ut til utspark. 44 minutter.

Furdal slår et frispark på bakerste stolpe. Der knuser Axel Andresson sin mann i hodeduell, og header den ned mot Nakkim. Midtstopperkollegaen kommer imidlertid litt for sent, og det blir corner. Den ender med en giftig kontring for Kongsvinger, der det er Adem Güven som får sjansen. Kommer litt skrått på Austbø, men setter den utenfor. God mulighet for bortelaget det.

Spilt 35 minutter nå på SR-Bank Arena, og med Mjøndalens scoring er det nå bruntrøyene som leder Obos-ligaen. Aalesund har fortsatt uavgjort mot Strømmen, og dermed er Viking fortsatt på direkte opprykksplass.

MÅÅÅÅL. 1-1. Der kom utligningen, og det er dessverre en keepertabbe av Iven Austbø. Pålerud legger inn og ballen går mellom beina til Iven Austbø og Shuaibu Ibrahim får verdens enkleste jobb med å sette ballen i åpent mål.

Viking kjører kontra etter en Kongsvinger-kontring. Zlatko Tripic tar med seg ballen fra midtbanen og løper fra alle i Kongsvinger-forsvaret, men avslutningen er dårlig og triller ufarlig et godt stykke utenfor mål.

MÅÅÅÅL. 1-0. Klassescoring fra Viking. Johnny Furdal er det som sender stadion til himmels. Det starter med en glimrende inngripen av Zymer Bytyqi, som sender ballen på en side og løper på den andre. Kantspilleren gir ballen videre til Bjørshol på overlap, og han legger ballen ut 45 grader. Der står Furdal klar til å styre ballen i nettet. 22 minutter er spilt.

Dommer Christian Moen har ikke startet denne kampen spesielt bra, og forhindret nettopp en enorm kontringsmulighet for de mørkeblå. Iven Austbø bokser ut til Zlatko Tripic, men i stedet for at han får liv  til å sette fart på blir spillet stanset for Viking-frispark.

13 minutter spilt idet Johnny Furdal gjør som så mange ganger før. Han trer igjennom en lagkamerat alene med keeper, men Zlatko Tripic åpner opp foten for mye og setter ballen utenfor. Gigantisk mulighet.

Tommy Høiland klipper ned Kongsvinger-keeper Alexey Gorodovoy. Det ender med en enorm pipekonsert, og Gorodovoy svarer med å juble sarkastisk mot publikum. Det blir belønnet med gult kort.

Sju minutter er spilt, og Viking har gått offensivt til verks.

Zymer Bytyqi har bommet på en stor sjanse her i starten av kampen, mens vi har slitt litt med teknikken.