Morten Abel og Mods inntar Viking stadion for å spille en utsolgt konsert lørdag 17. juni 2017. Forrige gang bandet spilte på Viking stadion var i 2012, og denne gang stiller Viking selv som medarrangør for konserten. Foto: Erik Holsvik.

Utsolgt Mods-konsert gir millionboost for Viking

En utsolgt Mods-konsert på Viking stadion genererer millioninntekter for klubben, og som medarrangør har Viking sikret seg en større andel av den økonomiske kaken enn de fikk i 2012.

Følg RA Sporten på Facebook!

De 23.000 Mods-billettene som ble lagt ut for salg ble revet vekk, og konserten ble utsolgt på rekordtid. Det gir også Viking en pen økonomisk gevinst.

– Alt vi kan få inn av økonomiske midler for å styrke den sportslige satsingen setter vi selvsagt pris på, og spesielt når vi ikke har så mye. Mods-konserten vil gi et kjærkomment og betydelig bidrag til klubbkassen, men detaljene i avtalen blir mellom partene, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

LES OGSÅ: Eventyrlig Mods-salg

– Større utgifter og inntekter

Aftenbladet estimerer at Viking fikk inn mellom 2,5 og tre millioner etter forrige konsert, og denne gangen ligger de mørkeblå an til å dra inn mer.

– Som medarrangør har du større utgifter og større ansvar, men går konserten bra får du også mer penger, sier Mods-manager Arne Svare til RA.

Han vil heller ikke ut med fordelingsnøkkelen, men sier at avtalen er økonomisk gunstig for alle de involverte parter.

– Det blir en god del penger på Viking, men jeg vil ikke si noe om avtalen vi har skrevet annet enn at det er en god avtale for alle parter. Også økonomisk, forteller Svare.

LES OGSÅ: Mods returnerer til Viking stadion

Kan dra inn nærmere 30 millioner

De 23.000 billettene har blitt solgt i tre prisklasser, med en snittsum på rundt 900 kroner. Det alene gir nesten 21 millioner kroner i inntekter. I tillegg kommer alkoholsalget, og summen av det hele nærmer seg nok 30 millioner.

Viking får selvsagt ikke alt, da arrangør Stageway og Mods skal ha sitt, men som medarrangør kan Viking likevel ende opp med en seks-syv millioner etter en vellykket konsert.

– Beløp vil jeg ikke kommentere, men det blir en viktig og kjekk kveld både for sponsorer, sesongkortinnehavere og øvrig publikum, sier Henningsen.  

LES OGSÅ: Slik er den nye handlingsplanen til Viking

– Økonomien ikke det viktigste

Salgssjef Kjartan Salvesen er mer opptatt av å skape store øyeblikk enn hvor mye penger Viking kan tjene på Mods.

– Vi tenker mer på hvordan vi kan skape store øyeblikk sammen med publikum enn hvor mye vi kan tjene. Her får vi brukt regionens storstue til noe annet enn fotball, og det er også viktig for oss, sier Salvesen.

Han tror konserten vil være helt der oppe blant de beste øyeblikkene på stadion.

– Vi har samlet enormt med folk her de 12 årene stadion har vært i drift. Fra åpningen av stadion til Ijehs fire mål, stemningen under fjorårets semifinale og konsertene med blant andre Robbie Williams og Eagles. Men det er noe helt spesielt med Mods som får frem det beste i oss som konsertgjengere, og det er ingen tvil om at neste års konsert vil bli en fantastisk festkveld, sier Salvesen.

LES OGSÅ: – Sesongkortsalget ligger langt foran fjoråret