Viking brukte onsdagens trening på å trene inn en ny formasjon med tre bak og to vingbacker. Foruten Fredrik Torsteinbø som vikarierer på høyre vingback, er det trolig også sånn forsvaret kommer til å se ut mot Sandefjord om litt over en uke. Foto: Pål Karstensen

Tester ut sitt ikke fullt så hemmelige våpen

Rasmus Martinsen tror Vikings nye trebackslinje er det som skal til for å ta nok poeng til å redde plassen. Det gjør også Fredrik Torsteinbø, så lenge han slipper å spille vingback.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det gjør han nemlig i torsdagens kamp mot Sogndal, da Julian Ryerson er opptatt med landslaget og Claes Kronberg er blant dem som spiller kamp mot Ålgård onsdag kveld.

– Jeg er godt vant med å spille venstre back, så det er ikke noe problem å vikariere der. Men jeg håper ikke det blir mange kamper der, da jeg er mye bedre offensivt enn defensivt, sier Fredrik Torsteinbø til RA.

LES OGSÅ: Dette er Burchnalls overlevelsesplan

3-4-3/3-5-2?

Viking trente nemlig på å spille med sin nye trebackslinje på onsdagens trening, og trener Ian Burchnall sier han vil teste både 3-5-2 og 3-4-3 i dagens kamp mot Sogndal.

– Det er viktig for oss å ha flere alternativer, og muligheten til å endre formasjon. Derfor kommer jeg til å teste ut begge deler, for å se hvilke spillere som takler formasjonsbyttet og hvilke endringer vi eventuelt må gjøre, sier han.

I mai skrev RA om at Rasmus Martinsen var lei av ikke å få sjansen, men knappe 3,5 måned senere er det han som er stopperen med mest erfaring i Vikings bakre rekker.

– Med det mannskapet vi har nå tror jeg tre bak og to vingbacker er vårt beste kort, og jeg gleder meg til å spille i den nye formasjonen. Offensivt vil det ikke bli så stor endring, men defensivt får vi ned en ekstra mann, som kan hjelpe oss med å ta av press og holde ut kampene, sier han.

LES OGSÅ: – Forsvarsspillet vårt kan koste oss plassen

Skryter av stoppermakkerne

21-åringen er klar for å ta mer ansvar i forsvarsrekken, samtidig som han skryter av sine to nye makkere i midten.

– For min del skal det bli deilig å spille en kamp der vi ikke er nødt til å vinne på grunn av tabellsituasjonen. Sime (Gregov) har kommet inn og vist at han er et godt tilskudd, mens alle som har fulgt litt med vet hva Andreas (Nordvik) står for. Begge er gode spillere jeg kan lære mye av, sier Martinsen.

Han mener Sogndal er en tilnærmet perfekt motstander for å teste ut det nye systemet før alvoret setter inn igjen mot Sandefjord.

– Nå nytter det ikke å si at vi må lære av feilene vi gjør og gjøre det bedre i neste kamp, for vi trenger poeng i hver kamp og helst tre i nesten hver eneste. Derfor er det godt nå å ha tre uker på å trene inn en ny formasjon, og få en mulighet til å teste det i kamp, slik at vi unngår den usikkerheten inn mot Sandefjord, sier stopperen.

LES OGSÅ: Burchnall loves full tillit ut året

Alle får prøve seg

På onsdagens trening var Sime Gregov og Andreas Nordvik makkere, med Kristoffer Haugen på venstre vingback. Steffen Ernemann, André Danielsen og Usman Sale spilte på midten, mens det er ventet at Tommy Høiland og Mathias Bringaker starter på topp.

– Vi kommer til å teste ut mye forskjellig, og ta kampen som læring. Vi har noen forfall, men vil bruke kampen for det den er verdt og teste ut alle spillerne, forteller Burchnall, som sier at Ross Jenkins sliter med en skade han pådro seg i kampen mot Brann og derfor ikke er med.

Han fortalte også at den franske angrepsspilleren gjennomførte den medisinske sjekken tirsdag, og at han har kommet til enighet med Viking om de personlige betingelsene. Onsdag dro han hjem til Paris for å pakke tingene sine, og Viking venter å ha han tilbake i klubben igjen på søndag.

Siden han vil være arbeidsledig når det internasjonale overgangsvinduet stenger torsdag kveld, har Viking et godt håp om å få han registrert for spill mot Sandefjord.

– Etter at vi fikk signaler fra forbundet om at det kunne løse seg med en dispensasjon, har vi jobbet med overgangen. Det ser bra ut, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Viking forhandler med fransk spiss